Emilia-Romagna: Ferrara en de Po-delta

Maak kennis met ongekende schoonheid van paleizen in Ferrara

Naast de indrukwekkende vestingmuren van Ferrara kan je beslist niet kijken. Binnen die muren, die het werk zijn van opeenvolgende heersers van de schatrijke adellijke familie d’Este, heerst er een wat voornamere sfeer rond de paleizen uit de Renaissance. Het stoere en stevige “Castello Estense” illustreert op uitstekende wijze de macht en de rijkdom van die familie. Op het binnenplein uit de 15de eeuw heb je geen teletijdmachine nodig om je vijf eeuwen terug in de tijd te verplaatsen.  Lees meer

  • Loop langs paleizen met fraaie gevels 
  • Veel schoonheid binnen dikke muren
  • Bezoek zeker de kathedraal
  • Ga kijken naar gevelstenen in vorm van piramides 
  • Verken park van de Po delta per boot, per fiets
  • Onthaasten in het schilderachtige Comacchio
Gratis reisgids downloaden

Bijzonder sinister zijn de ondergrondse kerkers van het kasteel waar een van die machthebbers zijn vrouw en zijn zoon uit een vorig huwelijk liet opsluiten in afwachting van hun onthoofding. Zeker niet te missen tijdens een verkenning van Ferrara is de mooie middeleeuwse kathedraal, waarin zowel romaanse als gotische stijlelementen te herkennen zijn. Let op de beelden op de gevel, ook wel eens omschreven als “een geïllustreerde Bijbel”. Het kerkinterieur kan bogen op een aantal mooie kunstwerken, maar de allermooiste zijn te bewonderen in het museum van de kathedraal. 

Nog meer fraaie paleizen

Heb je de tijd loop dan ook eens langs in het “Palazzo Schifanoia” uit de 15de eeuw, zoiets als een buitenverblijfje binnen de stadsmuren van de familie d’Este, dat onder meer kan pronken met zeer mooie fresco’s. Nog meer muurschilderingen zijn er te bekijken in het “Palazzo di Ludovico il Moro”, een paleis waar ook het “Museo Archeologico Nazionale” is ondergebracht. Hier worden vooral stukken getoond uit de necropolis van de Etruskische / Griekse stad Spina. Inzake vormgeving het mooiste paleis is beslist het “Palazzo dei Diamanti”, waarvan de gevels bedekt zijn met stenen in de vorm van piramides.

Parco del Delta del Po, Unesco Werelderfgoed

Het “Parco del Delta del Po” (Park van de Po-delta), in de nabijheid van Ferrara, is een prachtig natuurgebied dat op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO staat. Water speelt een belangrijke rol in dit natuurgebied, zowel langs de kust als in de talrijke plassen landinwaarts. Een tocht per boot mag zeker op je activiteitenlijstje staan. Maar ook voor de fietsers is er veel aandacht: een tiental routes leiden je door de regio. Een van de allerbelangrijkste attracties, naast de alomtegenwoordige natuur, in het gebied is het schilderachtige plaatsje Comacchio dat gelegen is op 13 eilandjes in een drassig gebied. Eveneens een omwegje waard is de fraaie “Abbazza di Pomposa” (abdij van Pomposa). De basis ervan werd gelegd nog voor de 10de eeuw. Zeer bijzonder zijn de prachtige fresco’s uit de school van Giotto. Een prachtige plaats om een bezoek aan het gebied af te sluiten is aan de voet van de vuurtoren op het “Isola d’Amore”.

Reviews en beoordelingen Ferrara

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ferrara? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info