Vakantie Rimini? Ontdek alle bezienswaardigheden Rimini

Niet alleen een bekende badplaats aan de Adriatische Zee

Het mooie van Rimini is dat je hier een geslaagd huwelijk vindt van cultuur en strandtoerisme. De eerste gedachte bij het horen of lezen van de naam Rimini mag dan nog de bekendheid zijn als badplaats aan de Adriatische Zee, er valt hier écht meer te beleven dan genot van zee, strand en de zon. Het historische verleden laat zich aflezen in een vermaarde kerk, een fraaie stadspoort en een Romeinse brug. De Ponte di Tiberio (steenblokken uit Istrië) werd in de 1ste eeuw voltooid onder het bewind van de Romeinse keizer Tiberius. In de onmiddellijke buurt getuigt een boog ter ere van keizer Augustus (Arco di Augusto) van het Romeinse verleden. Het is één van de oudste en grootste bogen uit die tijd (27 v.Chr.).  Lees meer

  • Vind in Rimini het geslaagde huwelijk
  • Ontdek in Rimini meer dan zon, zee en strand
  • Aandacht voor monumenten uit Romeinse tijden
  • Bewonder de prachtige paleizen
  • Loop op het Piazza Cavour en Piazza Tre Martiri
  • Wat vind je van de illustere Tempio Malatestiano kerk?
Gratis reisgids downloaden

Piazza Cavour

Nog meer mooie beelden kan je nemen op het plein Piazza Cavour. Behalve een standbeeld van paus Paulus V (17de eeuw) en een fontein (16de eeuw) zullen drie prachtige gebouwen er je aandacht trekken. Het Palazzo Garampi doet dienst als stadhuis, het Palazzo del Podestà dateert uit de 14de eeuw en het Palazzo dell'Arengo herbergt enkele fresco's waaronder dat van Het Laatste Avondmaal (school van Rimini). Je moet wellicht ooit al gehoord hebben van de school van Rimini? Toen de kunstenaar Giotto in Rimini in het begin van de 14de eeuw verbleef, lieten enkele plaatselijke schilders zich inspireren door hem. Er werd later naar hen verwezen als kunstschilders uit de School van Rimini. De voornaamste namen zijn die van Giovanni en Pietro da Rimini, Neri da Rimini en Giovanni Baronzio.

Piazza Tre Martiri

Wandel ook eens over het fraaie plein Piazza Tre Martiri. Hier zou Caesar zijn troepen hebben toegesproken. Het meest illustere monument is de Tempio Malatestiano. Een magistrale kerk van origine uit de 13de eeuw, verbouwd twee eeuwen later door Leon Battista Alberti in opdracht van de Malatesta dynastie. De kerk geldt als een van de mooiste voorbeelden uit de renaissance periode. Je zal merken dat een deel van de voorgevel, rijk versierd met sarcofagen en andere versieringen, de indruk geeft niet voltooid te zijn. Gelijk heb je, maar dat 'mankementje' wordt ruimschoots goedgemaakt met wat je binnenin de kerk kan bewonderen. In de vele kapelletjes vind je een schat aan voornamelijk gotische kunst. Het Kruisbeeld van de kunstenaar Giotto, het indrukwekkende fresco Piero della Francesca maar bekijk ook de beeldhouwwerken en de graftombes van de Malatesta familie. In de kerk Chiesa di Sant'Agostino zijn nog meer schilderijen te zien van de school van Rimini.

Federico Fellini

Nog een extra weetje over Rimini is dat de bekende cineast Federico Fellini hier geboren werd. De Italiaanse wielrenner Marco Pantani overleed in deze stad op een hotelkamer in verdachte omstandigheden.

Reviews en beoordelingen Rimini

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rimini? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info