Citytrip Modena? Ontdek alle bezienswaardigheden Modena

Modena: miniaturen, Ferrari en wijnazijn

Net als andere plaatsen in de regio heeft ook Modena allerhande te bieden dat zowel de geïnteresseerde toerist als de fijnproever kan verleiden. Een eerder luxueuze vorm van design is te bewonderen bij Ferrari, dat onder de rook van Modena zijn belangrijkste activiteiten centraliseert. Enzo Ferrari, begonnen als piloot bij Alfa Romeo, startte zijn eigen fabriek, die ook nu nog wagens produceert met een imponerende stroomlijn en design. Vlak bij de fabriek in Maranello ligt de 'Fiorano Modenese, de eigen racepiste.  Lees meer

  • Maak kennis met de schoonheid van Modena
  • Bezoek de kathedraal, symbool van de stad 
  • In Modena staat de wieg van Ferrari
  • Bewonder miniatuurkunst in Biblioteca Estense
  • Flaneren over het Piazza Grande
  • Vergeet niet te proeven van lokale specialiteiten
Gratis reisgids downloaden

Piazza Grande

Schoonheid van een andere orde valt er te bekijken in het stadscentrum. Ook hier is het centrale plein, de 'Piazza Grande' een prima startplaats voor een stadsverkenning. Je staat er meteen aan de voet van één van de belangrijkste monumenten: de kathedraal met de Ghirlandinitoren (het symbool van de stad). Zoals zo vaak in Emilia-Romagna is ook dit religieuze gebouw van Romaanse oorsprong. Opvallend zijn de drie mooi geornamenteerde portalen. Neem ook de tijd om te genieten van het interieur en zijn verscheidenheid aan kunstwerken.

Biblioteca Estense

Miniatuurkunst is te bezichtigen in de Biblioteca Estense waar één van de rijkste collecties handschriften en oude boeken van gans Italië bewaard wordt. Het belangrijkste stuk van de collectie is de 'Bibbia Estense', een Bijbel uit de 15de eeuw met schitterende miniaturen. De Galleria Estense is befaamd om haar verzameling primitieven uit Emilia, maar heeft nog méér in huis, zoals werken van El Greco, Velasquez, Tintoretto, Corregio, Veronese en talloze andere meesters. 

Culinaire hoogtepunten

Een prima plaats om een bezoek aan Modena af te ronden is aan een tafel gevuld met specialiteiten uit de lokale keuken. Net als Parma beroept deze stad zich op ham, kaas en wijn (lambrusco). Daarnaast biedt de streek ook de 'aceto balsamico', een traditionele wijnazijn. Overigens, vergis je niet in de kwaliteiten van wijnazijn van hoog niveau: er zijn uiterst lekkere drankjes bij!

Reviews en beoordelingen Modena

Heb je zelf tips of opmerkingen over Modena? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info