Vakantie San Marino? Klein maar fijn om te ontdekken

Wat heeft San Marino in de aanbieding voor de toerist?

San Marino, officieel Republiek San Marino, is een onafhankelijke mini-staat aan de oostzijde van Noord-Italië . Een enclave (een gebied dat omsloten wordt door het grondgebied van een ander land) binnenin Italië met een vrij ruw landschap (invloed van de Apennijnen). Het hoogste punt ligt op de top van de Monte Titano (749 m). San Marino ontstond tijdens de 4de eeuw toen de heilige Marinus van Rimini, monnik en steenhouwer, zich in 301 afzette tegen een decreet van keizer Diocletianus.  Lees meer

  • San Marino, kleinste republiek-staat ter wereld
  • Lees hoe San Marino ontstond
  • Cijfers en weetjes over San Marino   
  • Ontdek de enkele bezienswaardigheden
  • Turen naar de drie rotstoppen van Monte Titano
Gratis reisgids downloaden

Weetjes over de stad

Negen gemeenten vormen samen San Marino met  een oppervlakte van maar 61 km² en de bevolking wordt geraamd op zo'n 30 000 zielen. Maar wel met een eigen krijgsmacht (eerder met een ceremoniële rol), een eigen parlement (om de 5 jaar verkozen waaruit elke zes maanden twee leden worden gekozen die samen met het kabinet de uitvoerende macht van de staat vormen). San Marino heeft de laagste werkloosheidscijfers van Europa, leeft economisch voornamelijk van technologische industrie, diensten, bankfinanciën, landbouw (wijn en kaas) en toerisme. De euro wordt er gebruikt als nationale munt, hoeft het gezegd dat de euromunt van San Marino een gegeerd verzamelobject is. Ook de postzegels zijn een obsessie voor filatelisten.

Op cultureel vlak...

Cultureel zijn het Palazzo Pubblico (regeringspaleis), de basiliek en het Museo-Pinacoteca di San Francesco de enige bezienswaardigheden. Waar je niet naast kan kijken zijn de drie rotstoppen van het kleine zandsteengebergte van Monte Titano. Elk van de toppen bevatten een burcht: La Guaita (11de eeuw), La Cesta (13de eeuw) en Il Montale (14de eeuw). Deze 3 natuurlijke burchttorens zijn zowat het belangrijkste symbool van San Marino. Je vindt ze dan ook terug op de euromunt en op de nationale vlag.

Reviews en beoordelingen San Marino

Heb je zelf tips of opmerkingen over San Marino? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info