Citytrip Ravenna: ontdek alle bezienswaardigheden Ravenna

Ravenna: méér dan schitterende mozaïeken

Een kennismaking met Ravenna vang je best aan op de Piazza del Popolo in het centrum van de stad. De voornaamste bezienswaardigheden bevinden zich immers in de buurt, naarmate je verder van het centrum afdwaalt worden de gebouwen recenter omdat een deel van de stad zwaar gebombardeerd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je ook maar een greintje gevoel voor kunst heb moet je Ravenna aandoen. De stad wordt immers beschouwd als een belangrijke schatkamer van vroegchristelijke en Byzantijnse kunst, denk maar aan de mozaïeken.  Lees meer

  • Start je verkenning op het Piazza del Popolo
  • Bewonder de schitterende mozaïeken in kerken en andere gebouwen 
  • Bezoek het aartsbischoppelijk paleis
  • Ontdek de wereld van keramiek in Faenza 
Gratis reisgids downloaden

Meer informatie over deze kunstuiting in Ravenna lees je op www.ravennamosaici.it. De basiliek van San Vitale, gesticht in de 6de eeuw, is zo’n plaats met schitterende mozaïeken, maar ook de architectuur in Byzantijnse stijl van het kerkgebouw is een bezoek méér dan waard. Nog meer schitterende mozaïeken vallen er te bewonderen in het Mausoleo di Galla Placidia, dat oorspronkelijk dateert uit de 5de eeuw. Hetzelfde geldt voor het Battistero Neoniano, een doopkapel van orthodoxe oorsprong (6de eeuw). Een belangrijke collectie vroegchristelijke en Byzantijnse voorwerpen is tentoongesteld in het Museo Nazionale.

Duomo

De Duomo is niet meteen de meest opvallende kerk maar heeft behalve een fraaie klokkentoren ook enkele items uit de vroegchristelijke tijd zoals een preekstoel en enkele sarcofagen. Ook de kerk van Sant’Appolinare Nuovo oogt eerder sober aan de buitenzijde, maar dat staat in schril contrast met wat het interieur te bieden heeft. Ook hier zijn er schitterende mozaïeken uit de begindagen van de kerk (die gesticht werd door Theoderik, koning van de Goten), maar bovendien oogt het hier allemaal ook erg sfeervol. Beslist eveneens de moeite van een bezoek waard is het Museo Arcivescovile (aartsbischoppelijk museum), met onder andere beeldhouwwerken, kunstvoorwerpen (zoals een zilveren kruis uit de 6de eeuw) en stukken mozaïeken. Liefhebbers van literatuur weten dat Dante geruime tijd in Ravenna verbleef en er ook overleed in 1321. Zijn sarcofaag (Tomba di Dante) bevindt zich in een tempeltje, dat aangebouwd is tegen de kerk van San Francesco.

Faenza

Een interessante plaats in de provincie Ravenna is Faenza. In de naam van het plaatsje herken je het woord 'faience'. Al sinds de 12de eeuw is het stadje bekend om de verwerking van keramiek. Loop dus zeker eens binnenin het Museo Internazionale della Ceramiche, waar keramiek uit de ganse wereld en uit alle tijden tentoongesteld wordt.

Reviews en beoordelingen Ravenna

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ravenna? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info