Citytrip Parma? Ontdek alle bezienswaardigheden Parma

Parma: kunst met naam en faam en lekker eten

Lekker tafelen mag niet uit het oog verloren worden in Emilia-Romagna. Onderweg dienen zich daarvoor ook tal van mogelijkheden aan. Parma is een van die vele plaatsen waar je kan genieten van het beste van de Italiaanse keuken. De stad en haar omgeving hebben daarvoor drie interessante basisproducten in huis: ham, kaas en pasta (uit een van de grootste pastafabrieken van het land of zelf bereide). Een goede plaats om lokale specialiteiten te kopen is op de markt die doorgaat op de “Piazza Ghiaia”.  Lees meer

  • Genieten van het beste van Italiaanse keuken
  • Maak je keuze uit drie wijnroutes
  • Bewonder het meesterwerk van Corregio
  • Kijken naar kunst in Galleria Nazionale
  • Aangenaam vertoeven op Piazza del Duomo
  • Laat je verwennen in befaamd kuuroord
Gratis reisgids downloaden

Cibus

In de pare jaren gaat “Cibus” door, een internationale beurs van voedingsmiddelen. Niet te vergeten zijn de wijnen die de streek te bieden heeft. Maar liefst 3 uitgestippelde routes leiden je langs diverse DOC-domeinen. Liefhebbers van winkelen oefenen graag hun geliefkoosde bezigheid uit onder de arcades van de Strada Garibaldi, de Strada Mazzini en de Strada della Republica, alledrie gelegen nabij het centrale plein “Piazza Garibaldi”. 

Piazza del Duomo

Minder druk, maar aangenamer is het op de “Piazza del Duomo”, waar je makkelijker het verleden voor de geest kan halen. Zoals de naam al aangeeft staat hier de kathedraal van de stad, overigens een van de mooiste Romaanse kerken in het noordelijke deel van Italië. De kerk werd voltooid in de 12de eeuw, de klokkentoren ongeveer een eeuw later. Het pronkstuk ervan is het fresco in de koepel, dat op een schitterende en ingenieuze wijze de Hemelvaart van Maria voorstelt. Corregio leverde dit meesterwerk af rond 1530. Bij de kerk hoort een doopkapel (battistero) die in schoonheid niet moet onderdoen. Wie geboeid is door het werk van Corregio, die in Parma woonde, moet eens langs gaan in de kerk van San Giovanni Evangelista: ook daar zorgde hij voor een prachtig fresco in de koepel.

Galleria Nazionale

Meesterwerken uit gans Europa zijn te bewonderen in de “Galleria Nazionale”. Diverse grootmeesters van de schilderkunst zijn hier vertegenwoordigd. Portretten van Hans Holbein, Leonardo da Vinci, Antoon van Dyck en El Greco. Van andere meesters komen andere thema’s aan bod, dat is onder meer het geval voor Tintorreto, Corregio, Michelangelo, Guercino, enz … 

Salsomaggiore Terme

Voor wie het iets lichamelijker zoekt zijn er een eind buiten de stad, in Salsomaggiore Terme, minerale bronnen en een kuuroord. Karel de Grote kende de bronnen al in het jaar 798. Het oudste kuurgebouw is opgetrokken in Jugendstil. Liefhebbers van antiek kunnen de derde zondag van iedere maand naar Fontanellato voor de “Mercatino dell’Antiquariato, een antiekmarkt. In Parma zelf gaat er tweemaal per jaar, in de lente en in de herfst, een grote antiekbeurs door onder de naam “Mercante in Fiera”.

Reviews en beoordelingen Parma

Heb je zelf tips of opmerkingen over Parma? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info