Drie provincies uit het hart van Nederland stellen zich voor

Maak kennis met Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

In het dossier het “Hart van Nederland” stellen we drie provincies voor die ieder een brede waaier aan interessante mogelijkheden te bieden hebben voor bezoekers: Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Dit toeristische hart van Nederland kan zowel pronken met boeiende steden als met landelijke rust als met het genot van een lange kustlijn. Over Amsterdam, de belangrijkste stad uit deze regio, lees je meer in een uitgebreid citytripdossier Amsterdam.  Lees meer
  •  
  • Noord-Holland:  regio Amsterdam en Haarlem, kust en open landschappen  
  • Zuid-Holland: steden met historisch erfgoed, badplaats Scheveningen en bloembollen
  • Utrecht: kleine provincie met grote bonte verscheidenheid
Ontdek hotelpromoties

De meest noordelijke van deze provincies, Noord-Holland, vertoont een wat dubbel karakter. In vergelijking met het drukke zuidelijke deel van de provincie, waarin zich onder meer Amsterdam en Haarlem bevinden, is het noordelijke deel ervan bijna een toonbeeld van rust, met grote open landschappen en een prettige kust met tal van strand- en andere toeristische mogelijkheden.

In de provincie Zuid-Holland kan je niet om de rijke, vooral stedelijke, geschiedenis heen. In alle belangrijke steden kan je geschiedenis, kunst en cultuur zomaar opsnuiven. Van zuid naar noord trek je in één grote lijn langs Rotterdam, Delft, Den Haag en Leiden. De grote steden stellen we apart voor in een citytripdossier. Maar er is dus nog meer in Zuid-Holland: bloembollen in de Bollenstreek en interessante badplaatsen, zoals Scheveningen bijvoorbeeld.

Utrecht is zowel de naam van de kleinste provincie van Nederland als van de hoofdstad ervan. De verscheidenheid van het toeristische aanbod is hier groot. Samengevat kan je zeggen: een aangename hoofdstad met bijzonder veel landschappelijk moois in haar wijde omgeving.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Holland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Holland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info