Gouda, méér dan Goudse Kaas

Ontdek de andere bezienswaardigheden van Gouda

Gouda is al van oudsher de kaasstad van Nederland. De wereldbekende Goudse Kaas wordt nog steeds gewogen in de Kaaswaag. In dit gebouw op de markt uit 1669 is eveneens het “Kaas- en Ambachtenmuseum” ondergebracht. Kaas maken is immers niet het enige oude ambacht in Gouda en omgeving, verder zijn er ook nog plateel schilderen, kaarsen en pijpen maken en het vervaardigen van aardewerk.  Lees meer

  •  
  • Maak ter plekke kennis met de Goudse kaas
  • Ga eens binnen in de Kaaswaag 
  • Bezoek het Kaas- en Ambachtenmuseum 
  • Ontdek tijdens een wandeling de 300 monumenten
  • Ga de 'Goudse Glazen' bewonderen in de Sint-Janskerk 
  • Woon demonstratie bij van kaarsen maken en pottenbakken
Ontdek hotelpromoties

Kaas- en Ambachtenmarkt

Op het plein tussen Kaaswaag en Stadhuis gaat van einde juni tot begin september iedere donderdagvoormiddag de “Kaas- en Ambachtenmarkt” door. Overigens is het prachtige gotische Stadhuis uit het midden van de 15de eeuw méér dan één aanblik waard, zeker als het klokkenspel met zijn bewegende figuren in gang schiet. De binneninrichting van het Stadhuis, met wandtapijten en mooie schouwen gaat terug tot de 17de en 18de eeuw.

Andere gebouwen

Tijdens een wandeling door de straten en steegjes van deze gezellige stad kun je zo’n driehonderd monumenten ontdekken. Een bezoek aan enkele daarvan is zeker aan te bevelen. De Sint-Janskerk valt op door haar grote lengte (123 m), maar de voornaamste bezienswaardigheid zijn toch de “Goudse Glazen”, prachtige gebrandschilderde ramen uit de 16de eeuw. Het Stedelijk Museum is ondergebracht in twee historische gebouwen (De Moriaan en het Catharina Gasthuis) en biedt een terugblik op het verleden van de stad aan de hand van schilderijen, altaarstukken uit de 16de eeuw en Gouds plateel. In “De Vergulde Kaars” kan je zelf aan de slag om kaarsen te maken. Loop ook eens langs in “Pottenbakkerij-Pijpenmakerij Adrie Moerings” in de Peperstraat, waar nog meer oude ambachten gedemonstreerd worden.

Reviews en beoordelingen Gouda

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gouda? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info