Zuid-Holland: bloembollen, bloemencorso en de zee

Kom naar Lisse en Noordwijk voor de bloemen, naar Scheveningen voor de zee

Wanneer het voorjaar nog te koud is om van het zeewater te genieten bloeien de bloembollen al. Als het mooie strandweer eraan komt zijn de bloemen alweer uitgebloeid. Zo kan deze regio tijdens een behoorlijk deel van het jaar de bezoekers boeien. Lisse trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers voor het Keukenhof. Noordwijk-aan-Zee is een wat chique badplaats. Telkens in de tweede helft van april komen heel wat bezoekers naar de Bloemencorso. De grote massa trekt 's zomers naar Scheveningen, dé badplaats van Nederland.  Lees meer

  •  
  • Bloembollenvelden zien in Lisse in voorjaar
  • Breng bezoek aan het Keukenhof
  • Bloemencorso is dé attractie in Noordwijk
  • Alles over de ruimte en ruimtevaart in de Space Expo
  • Noordwijk-aan-Zee, een chique badplaats 
  • De grote massa trekt 's zomers naar Scheveningen
Ontdek hotelpromoties

Bloembollen 

De liefde voor bloemen begon in de 17de eeuw toen ze dienden om de stank in de huizen te verdrijven. De schoonheid en het commerciële belang van bloemen kwamen pas in de 19de eeuw op de voorgrond. Lisse is zo’n dorp dat opbloeide dankzij de bloembollen. In Naaldwijk kan je een bloemenveiling bezoeken. Houd de Evenementenkalender in het oog voor de jaarlijkse Bloemencorso in de tweede helft van april. Behalve haar mondaine karakter heeft Noordwijk ook nog de Space Expo te bieden.

Scheveningen

Scheveningen is natuurlijk dé badplaats van Nederland. Een eindeloze massa mensen trekt vooral in de zomer voorbij de haven, de vuurtoren en het Kurhaus. Informatie over andere plaatsen in deze regio zoals Katwijk, Noordwijkerhout en Warmond vind je op: Holland Rijnland.  

Lisse

Lisse is ongetwijfeld het centrum van de bloembollenteelt. Niet alleen zijn hier uitgestrekte bloembollenvelden te bewonderen, maar zijn hier ook de belangrijkste veilingen en tal van exportbedrijven gehuisvest. De belangrijkste attractie is natuurlijk Keukenhof dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt. Wil je meer weten over de geschiedenis van de bloembollenteelt dan trek je naar museum “De Zwarte Tulp”. Wil je na het bloemen kijken ook nog wat shoppen dan is daar in Lisse ruim de gelegenheid toe. De leukste plek om wat na te genieten bij een hapje en een drankje is het dorpsplein. Wil je een bloemenveiling bezoeken dan is daarin Naaldwijk gelegenheid toe in “Flora Holland” waar een route voor bezoekers is uitgewerkt. Voor kinderen is er een aparte Puzzelroute. 

Noordwijk

Noordwijk valt op te splitsen in een gedeelte “Binnen” en een gedeelte “aan Zee”. In Noordwijk-Binnen is het aangenaam wandelen onder de lindenbomen, die eveneens op het marktplein voor sfeer zorgen, en langs de rijke gevels van de voormalige patriciërswoningen. Sommige van die linden staan er al meer dan tweehonderd jaar. De meeste bezoekers trekken naar Noordwijk-aan-Zee, een wat chiquere badplaats. Tijdens een weekend in de tweede helft van april vertrekt hier de Verlichte Bloemencorso. Een attractie die het jaar rond te bezoeken valt is Space Expo waar je een veelheid aan informatie over de ruimte en de ruimtevaart ten deel valt.

Reviews en beoordelingen Zuid-Holland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zuid-Holland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info