Vakantie Kroatië met de auto of vliegtuig?

Wat te doen in Kroatië? Ontdek alle bezienswaardigheden Kroatië met een rondreis

Kroatië stijgt elk jaar op de populariteitsladder als het gaat over topbestemmingen. Geen wonder want het jonge land, 'maar' onafhankelijk sedert 1991, bezit de weelde om over alles te beschikken waarvoor de toerist graag  op pad gaat. De wondermooie natuur in binnenland en van de ontelbare eilandjes voor de Adriatische kust, de nationale parken met de meertjes en watervallen, de verschillende bergketens en kloven, ... ze halen veel natuurliefhebbers naar Kroatië. Zagreb, Split, Trogir en Sibenik... het zijn wondermooie steden waar veel variatie aan historisch cultuurschoon te ontdekken valt. Wij concentreren ons op Noord en Midden Dalmatië en laten ook het licht schijnen op Zuid Dalmatië met Dubrovnik. Lees meer

Kom in verleiding om een vliegvakantie naar Kroatië te boeken want het veelzijdige land is een verkenning méér dan waard.
  • Geniet van de schitterende natuurparels in Kroatië
  • Ontdek de mooiste bezienswaardigheden op een rondreis 
  • Ga op verkenning in Zagreb, de hoofdstad
  • Maak kennis met topbestemmingen Split, Dubrovnik, Trogir, ... 

Gratis reisgids Kroatië?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Natuurparels

Zomaar ergens in het binnenland heen trekken, zal je al met verstomming slaan over de natuurpracht van Kroatië. In Kroatië is het mooiste van het ex-Joegoslavië te zien. De Adriatische kust, de vele nationale parken waarvan dat van Krka een grote natuurparel vormt. Het vele groen, de bergketens, de riviertjes, de watervalletjes ... de natuurliefhebber zal duimen en vingers aflikken tijdens zijn vakantie in Kroatië.

Populaire steden

De hoofdstad Zagreb is de grootste stad van Kroatië. Het aanbod aan cultuur, architectuur, kunst en historisch erfgoed is er óók groot te noemen. Waarom de meeste toeristen bij hun doorreis Kroatië dan Zagreb vaak 'vergeten' is een raadsel. Je kan er een verkenning maken in de boven- en benedenstad. Het zit er vol van heel interessante musea, Je hebt er gezellige pleintjes met dito terrasjes. Waarom dan langer wachten om Zagreb te leren kennen?

Dubrovnik is één van de oudste steden van Zuid-Dalmatië. Kom je in het centrum, dan lijkt het alsof je in een openluchtmuseum rondwandelt. Heel wat invloeden van diverse volkeren en dus culturen zijn er duidelijk zichtbaar. De meeste toeristen maken zeker een wandeling op de stadsmuur wat je ook een prima zicht biedt op de stad en de zee. Dat de Heilige Blasius hier wordt vereerd zal je snel duidelijk worden in Dubrovnik.

Bezoek je Split in Midden-Dalmatië, dan zal je moeilijk anders kunnen dan het Paleizencomplex van de Romeinse keizer Diocletianus binnen te treden. Split is immers gebouwd op de ruïnes van zijn paleizen. Het wordt een wat vreemd bezoek misschien omdat je eenmaal door de poort  gekomen geconfronteerd wordt met een doolhof van steegjes, overspannen gebouwen, winkeltjes, restaurants en tussenin zal je dan wel de paleisgebouwen tegenkomen. Ook de Jupitertempel en de kathedraal trekt steeds veel kijklustigen. In Split zal je ook de massa toeristen zien die op en af worden gevaren met de veerboten en cruiseschepen.

Even bezienswaardig

Het titel(tje) maakt je nieuwsgierig? Is ook de bedoeling want Kroatië heeft nog zovele andere steden en dorpjes die bezienswaardig zijn. Mogen we aandacht vragen voor bijvoorbeeld Sibenik en Trogir, ook in Midden-Dalmatië gelegen? In Sibenik vind je in de gebouwen een fraaie mix van gotiek, renaissance en hier en daar een Venetiaans trekje. De Sint-Jacobuskathedraal bevat bijzondere details die om je aandacht smeken. Verder ontmoet je in de steegjes nog wel meer mooie gevels. Trogir ligt op een schiereiland en om naar het historische centrum te komen, moet je een brug over en dan de stadspoort door. De Sint-Laurenskathedraal is één van de blikvangers in Trogir.  Naast, hou je vast, de andere 16 kerken. Neem nog de twee kloosters erbij, de kapelletjes en dan begrijp je dat kerkelijke pracht hier voor het rapen ligt. Een wandelingetje op de promenade biedt een mooi zicht op de zee.   

Reviews en beoordelingen vakantie Kroatië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kroatië? Plaats je beoordeling

arno 14 september 2020

mooie en handige tips en adviezen. Helder beschreven zonder al de schreeuwende beloftes.

Kathy 10 maart 2020

Duidelijk reisgids. Goed opgesteld. Begrijpbare uitleg.

Jurgen Bekaert 7 juni 2019

Zeer uitgebreide, informatieve reisgids ...maakt de reisduif in je wakker :)

Vandendael Eric 18 maart 2019

Lijkt mij een zeer leuke reisgids. We plannen om in de maand september naar Kroatië te gaan. De kust beneden Split tot Dubrovnik hebben we inderdaad nog niet gedaan We hopen in uw gids toch inspiratie op te doen.

De vos 31 januari 2018

Als kennismakingsgids is deze goed samengesteld en geeft de mogelijkheid tot bekijken van bezienswaardigheden. Top.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info