Sibenik bezoeken? Wat te zien en doen Sibenik Kroatië

De Sint-Jacobuskathedraal, misschien wel de mooiste kerk van Kroatië, ontdek alles in de reisgids

Zoek in Sibenik niet naar Griekse of Romeinse overblijfselen want het stadje is maar rond de 10e eeuw gesticht. Het heeft een prachtige ligging aan een baai en in de stad mag het pronken met de Sint-Jacobuskathedraal, UNESCO Werelderfgoed. Hier gaan zowel gotiek, renaissance en Venetiaanse elementen hand in hand.  Lees meer

Sibenik mag minder bekend zijn dan Split, Dubrovnik e.a. maar je vindt er even veel charme en een wonder van een kathedraal.
 • Rondreizen Kroatië

  Rondreizen Kroatië

  Bij Pharosreizen hebben ze een ruim aanbod aan rondreizen in Kroatië, ook in combinatie met de buurlanden. Zo kan je met hen tussen 10 en 28 dagen reizen, ook themareizen, familiereizen en luxe-reizen zijn beschikbaar.
  va. € 479 - Boek nu
 • Sint-Jacobuskathedraal, topattractie van Sibenik
 • Unieke mix van gotiek, renaissance en Venetiaanse trekjes
 • Wie denk je te herkennen in de 74 hoofden?
 • Slenter door de smalle oplopende straatjes
 • Geniet 's avonds van betoverend licht van de straatlantaars
Gratis preview downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De bouw van de Sint-Jacobuskathedraal werd aangevat in de 15de eeuw. Juraj Dalmatinac tekende de plannen en haalde onder meer de mosterd in Venetië wat ook duidelijk te zien is. Een standbeeld van de bouwmeester staat voor de kathedraal. Dalmatinac had al lang zijn laatste adem uitgeblazen wanneer de werken aan de kathedraal waren afgerond. Niccolo Fiorentino zorgde voor de koepel en het tongewelf. Let op de speciale dakconstructie. Geniet van de pracht van de details.

Wat nog meer aan bezienswaardigheden Sibenik?

Het stadhuis loop je best niet zomaar voorbij. In de loggia werd vroeger recht gesproken. In een klooster wordt het oudste Kroatische gedicht uit de 14de eeuw bewaard. In de Sint-Johanneskerk staan zowaar 9 oude kerkorgels. Elk jaar vindt er een orgelfestival plaats.

In de steegjes ontdek je nog meer architecturale schoonheid. Soms hebben gevels wapenschilden. Voor een mooi uitzicht op de stad ga je best naar de Sint-Annaheuvel waar je op de ruïnes van een fort een heerlijke 'view' bekomt.

Reviews en beoordelingen Sibenik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sibenik? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info