Buggenhout: bos en natuurgebied Vlassenbroek

Ontdekkingstocht door het bos, op jaagpad bij de Schelde, langs natuurgebied Vlassenbroek

Starten en eindigen in het bos van Buggenhout. Dat doen we met een fietsrit die je over een kleine 40 kilometer Buggenhout bos en de wijde omgeving laat ontdekken. Je komt in Opdorp  en daar ben je precies op het geografische middelpunt van Vlaanderen. Kende je al het natuurgebied het Vlassenbroek? Alle kans toe om er van te genieten met al je zintuigen op een jaagpad langs de Schelde. We komen ook in Dendermonde.  Lees meer

Geografisch middelpunt Vlaanderen, weet je waar dat ligt?
  •  
  • Maak kennis met Buggenhout bos
  • Fietsen op jaagpad langs natuurgebied Vlassenbroek
  • Even tussendoor naar Dendermonde
  • Ontdek de bezienswaardigheden tijdens fietsroute
Gratis reisgids downloaden

We gaan er op zoek naar de meest interessante bezienswaardigheden. Daarna is het opnieuw het bos dat de aandacht krijgt. Bosdreven doen ons uitgeleide bij dit fietstraject rond Buggenhout bos.

Vlassenbroek

Dit natuurgebied ligt in Baasrode en is zowat 240 hectare groot. Door het spel van eb en vloed komt er dagelijks instroming waardoor zoetwaterslikken en schorren ontstaan. Een jaagpad geeft je de kans om optimaal te genieten van mooie uitzichten op het natuurgebied.

Dendermonde

We maken een korte passage door de Denderstad om er enkele bezienswaardigheden te zien. Daarbij ontbreekt uiteraard de Grote Markt niet.

Kapellen

De kapel O-L-Vrouw Altijddurende Bijstand staat op het grondgebied van de parochie Briel. Deed ooit nog dienst als noodparochiekerk. De Boskapel aan het Buggenhout bos dateert uit 1505. Laat je er verrassen door het fraaie interieur. Zodra je de deur openduwt, gaat het licht branden.

Reviews en beoordelingen Buggenhout

Heb je zelf tips of opmerkingen over Buggenhout? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info