Hamme en de natuurgebieden

Verken fietsend de natuur rond Hamme

Zen worden in de natuur? Het kan in Hamme, meer bepaald langs de Durme en de Schelde terwijl je de fietsroute Hamme-Scheldeland doet. Fietsen zonder een auto tegen te komen? Het kan langs de natuurgebieden in en rond Hamme zoals Den Bunt, Lippenbroek en Vlassenbroek. Je passeert in Kastel dat het glazen dorp wordt genoemd. Moerzeke heeft altijd een band met priester Poppe. Je kan ontdekken waarom dat zo is. Misschien met de fiets naar de andere oever maar dan wel op een veerboot? Dat kan ook tijdens dit traject. Rustige wegen waar je nog zalig kan fietsen zonder constant te moeten vrezen voor gevaar, dáár moet je na een tijdje wel zen van worden. Lees meer

Wist je dat Hamme nogal wat heeft met de natuur? Enkele natuurgebieden, de samenvloeiing Durme Schelde, ... 
  •  
  • Wordt zen in de natuur rond Hamme
  • Gewoon lekker fietsen langs de oever van Schelde en Durme
  • Kennismaken met priester Poppe
  • Verken op twee wielen Den Bunt, Vlassenbroek, Lippenbroek 
Gratis reisgids downloaden

GOG Den Bunt Lippenbroek Vlassenbroek

Den Bunt is een natuurgebied dat de Durme met de Schelde landinwaarts verbindt. Het is in het kader van het Sigmaplan een GOG (gecontroleerd overstromingsgebied). Water 'geeft' er voeding aan de natuur door de getijdenwerking.  Slikken en schorren vormen er een prachtig stukje natuur waar dieren en planten zich thuisvoelen. Op het fietstraject kom je ook voorbij Lippenbroek,ook zo'n gecontroleerd overstromingsgebied en aan de overkant op grondgebied zie je Vlassenbroek liggen.

Priester Poppe

Edward Poppe, geboren in Temse, kwam in Moerzeke terecht in het klooster wegens ziekte. Ondanks zijn toestand, zette hij er zich in voor de armen en mensen zonder hoop. Hij is de bezieler geweest van de beweging 'Eucharistische Kruistocht'. Priester Poppe werd in 1999 zaligverklaard door paus Johannes Paulus II. In Moerzeke kan je naar een kleine museumruimte over priester Poppe.

Samenvloeiing Durme Schelde

Het is even buiten Hamme dat je op het jaagpad na een bocht de Durme en de Schelde ziet samenvloeien. Er staat een beeldhouwwerk met figuren uit het oeuvre van de in Hamme geboren auteur Filip De Pilecyn. 

Reviews en beoordelingen Hamme

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hamme? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info