Dendermonde, de Dender als leidraad

Kom naar Dendermonde en maak kennis met denderend cultureel aanbod

De samenvloeiing van Schelde en Dender leek de verre voorouders allicht een geschikte locatie om een nederzetting te stichten. Vandaag heeft de Dender (en de Oude Dender) nog steeds een centrale plaats in het hart van de stad. Dendermonde eert zijn helden, zoveel is duidelijk onderweg: we ontmoeten onder meer het Ros Beiaard en de Grote Zwartrok. Met een stadswandeling nemen we je mee tot bij alle belangrijkste bezienswaardigheden. Bovendien kan je alle musea in Dendermonde gratis bezoeken. Laat je aangenaam verrassen door ‘Deiremonne’ of De Ros Beiaardstad.  Lees meer

Speciale ontmoetingen in Dendermonde met een ros en imponerende personen. 
  •  
  • Meer over Ros Beiaard en Dendermonde martelaarstad
  • Maak kennis met het Zwijvekemuseum
  • Stadswandeling: mix cultuur, architectuur, natuur
  • Gratis toegang tot musea
  • Zoek de stilte op in het Begijnhof
Gratis reisgids downloaden

Gratis parkeren in Dendermonde 

De grote parking De Bruynkaai ligt aan de Schelde, toegankelijk vanaf de Noordlaan. Deze parking is gratis. Op vijf minuutjes stappen kan je bij het kruispunt Veerstraat en Franz Courtensstraat (punt 5 op de kaart) inpikken op de wandeling.

Weetje: Dendermonde, Martelaarstad 

Samen met Leuven en Aarschot is Dendermonde één van de drie Martelaarsteden. Op weg naar de Westhoek lagen de steden Aarschot, Leuven en Dendermonde zowat op één lijn van de Duitse opmars. Omdat er in de genoemde steden zoveel slachtoffers vielen, zoveel vernield werd, zoveel cultureel erfgoed verwoest werd, … kregen ze de naam van Martelaarsteden. 
Dendermonde kreeg het erg te verduren. Huizen, boerderijen, kerken, … werden in brand gestoken. Zij die niet wisten te vluchten werden opgepakt, vermoord of weggevoerd. De belegering duurde ruim een maand. Zo goed als de volledige stad lag in puin. Meer dan 90% van de woningen liepen averij op.

Reviews en beoordelingen Dendermonde

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dendermonde? Plaats je beoordeling

Ronald Van Hoof16 juni 2019

Zeer goede handleiding om de streek te verkennen. Een aanrader voor iedereen die van het mooie Vlaanderen wil genieten

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info