Kerstmarkten Valkenburg 2017: van 17/11 t/m 07/01/18

Kerstshopping op de kerstmarkt van Valkenburg

Kerst in Valkenburg is iets heel bijzonders. Wist je dat dit stadje in Zuid-Limburg, op een boogscheut van Maastricht, volgens de CNN behoort tot de top tien van de wereldkerststeden? Er valt dan ook behoorlijk wat te beleven. De kerstmarkten in de twee mergelgrotten, een reusachtige kerststal in zandsculptuur, Mergelrijk in kerstsfeer en de binnenstad is omgedoopt in Santa's Village.

Beleef een heel bijzondere en gevarieerde kerstervaring in Valkenburg.

 • Lanaken 3 dagen hotel 4* incl. ontbijt

  Lanaken 3 dagen hotel 4* incl. 1x diner

  Hotel Eurotel **** in Lanaken ligt ideaal voor een shoppingtrip of wandel- en fietsvakantie. De autovrije winkelstraten van Maastricht op 7 km. Het grote outletcentrum Maasmechelen Village op 16 km, de grotten van Valkenburg op 17 km. Inclusief 1x diner en vipkaart Maasmechelen Village.
  va. € 132 - Boek nu
Kerstmarkten Valkenburg
Kerstmarkten Valkenburg 2017: van 17/11 t/m 07/01/18
 • Kerstmarkten in mergelgrotten van 17/11 tot 23/12/17
 • Kerstsfeer in de attractie Mergelrijk van 18/11 tot 7/1/18
 • Ga kijken naar de Fairytale parade op woensdag en zaterdag  
 • Bezoek de reconstructie steenkolenmijn in de grot
 • Rodelen, stappen of tokkelen vanaf de Wilhelminatoren
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Veel volk ...

Inderdaad, tijdens de weekends van december is het superdruk. Bij de twee kerstmarkten in de grotten zijn wachttijden van één uur niet uitzonderlijk. Op weekdagen kan je daarentegen rustig genieten van de kerstsfeer. Van welke kant je aankomt in Valkenburg zal je pijlen zien om te parkeren. De goedkoopste parking ligt bij het begin van het straatje Geulpark in Valkenburg, op 5 minuten lopen van de kerststal in zandsculptuur. GPS-coördinaten: N 050°51'24.9" E 005°50'21.8"

Kerstmarkten in de mergelgrotten

Er zijn twee mergelgrotten die ingericht zijn als kerstmarkt: de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Die laatste is de grootste en de oudste. Het is reeds voor de 32ste maal dat de kerstmarkt in deze grot plaats heeft. De ruime en lange gangen zijn volledig ingericht in de kerstsfeer. Ook zo bij de Fluweelengrot met zijn wandschilderingen, sculpturen en een 18de eeuwse kapel.
Entreeprijs voor elke grot apart: € 7 per volwassene
Open van 17 november tot 23 december 2017
Meer info: www.kerststad.nl

Kerst in MergelRijk

MergelRijk is de nieuwste attractie in Valkenburg (open sedert april 2014). Je ziet hier prachtige kunstwerken uitgehouwen in mergelsteen. Voor deze periode is alles overgoten met een kerstsausje. Je kan ook een film bekijken van het Kerstverhaal. Tijdens je bezoek kan je zelf aan de slag met mergel en je eigen kunstwerkje maken. Een unieke belevenis.
Open van 18 november tot 7 januari 2018 in kerstsfeer
Meer info: www.mergelrijk.nl  

Steenkolenmijn

Op dezelfde locatie als Mergelrijk is een volledige ondergrondse kolenmijn waarheidsgetrouw nagebouwd. Ex-mijnwerkers leiden je rond en vertellen je het verhaal van het leven en werken in de koolmijnen. Het is een unieke belevenis. Tijdens de kerstperiode kan je op de parking van de Steenkolenmijn parkeren aan een gunsttarief, inclusief 1 entree Kerst in Mergelrijk en 1 entree Steenkolenmijn.
Rondleidingen tijdens de kerstperiode: 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.
Meer info: www.steenkolenmijn.nl  

Santa's Village en Christmas Fairytales Parade

Tijdens de kerstperiode is de stadskern omgetoverd tot een kerstdorp. De toegang is gratis, ook voor de verlichte kerstparade die door de straten van Valkenburg komt op woensdag- en zaterdagavond.
Van 18 november tot 30 december 2017
Meer info: www.kerststad.nl

Wilhelminatoren: kabelbaan, rodelen of tokkelen

Bij die Wilhelminagrot kan je met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren. Deze toren, met horeca, ligt op zo'n 68 meter boven de stad en geef je een uniek uitzicht. Tijdens deze kerstperiode is het natuurlijk het mooist bij valavond met de vele lichtjes in de benedenstad. Voor de durvers: terug naar beneden via de rodelbaan of via de tokkelbaan (met touw). Meer info: www.agogovalkenburg.nl 


Reviews en beoordelingen Kerstmarkten Valkenburg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkten Valkenburg? Plaats je beoordeling

Tour

2 december 2016

Valkenburg in kerstsfeer super gezellig. Wij bezochten de gemeentegrot en de fluwelengrot. Een fantastisch interieur om rond te wandelen. Vooraf tickets kopen is wel een aanrader. In de fluwelengrot kregen we voorrang, maar zo vroeg mogelijk gaan blijft de boodschap. Nuttige tips in de gids

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info