Kerstmarkten Valkenburg 2016: van 18/11 t/m 23/12/16

Kerstshopping op de kerstmarkt van Valkenburg

Kerst in Valkenburg is iets heel bijzonders. Wist je dat dit stadje in Zuid-Limburg, op een boogscheut van Maastricht, volgens de CNN behoort tot de top tien van de wereldkerststeden? Er valt dan ook behoorlijk wat te beleven. De kerstmarkten in de twee mergelgrotten, een reusachtige kerststal in zandsculptuur, Mergelrijk in kerstsfeer en de binnenstad is omgedoopt in Santa's Village.

Beleef een heel bijzondere en gevarieerde dag in Valkenburg.

 • Lanaken 3 dagen hotel 4* incl. ontbijt

  Lanaken 3 dagen hotel 4* incl. 1x diner

  Hotel Eurotel **** in Lanaken ligt ideaal voor een shoppingtrip of wandel- en fietsvakantie. De autovrije winkelstraten van Maastricht op 7 km. Het grote outletcentrum Maasmechelen Village op 16 km, de grotten van Valkenburg op 17 km.
  va. € 132 - Boek nu
Kerstmarkten Valkenburg
Kerstmarkten Valkenburg 2016: van 18/11 t/m 23/12/16
 • Kerstmarkten in mergelgrotten van 18/11 tot 23/12/16
 • Ondergrondse kerststal in zand van 18/11 tot 8/1/17
 • Kerstsfeer in de attractie Mergelrijk van 18/11 tot 8/1/17
 • Bezoek de steenkolenmijn nagebouwd in een van de vele grotten.
 • Ga met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren voor een uniek zicht over Valkenburg.
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Veel volk ...

Inderdaad, tijdens de weekends van december is het superdruk. Bij de twee kerstmarkten in de grotten zijn wachttijden van één uur niet uitzonderlijk. Op weekdagen kan je daarentegen rustig genieten van de kerstsfeer. Van welke kant je aankomt in Valkenburg zal je pijlen zien om te parkeren. De goedkoopste parking ligt bij het begin van het straatje Geulpark in Valkenburg, op 5 minuten lopen van de kerststal in zandsculptuur. GPS-coördinaten: N 050°51'24.9" E 005°50'21.8"

Ondergrondse kerststal in zand

In een typische mergelgrot van Valkenburg bouwen de beste zandcarvers gedurende 6 weken prachtige zandsculpturen opgebouwd. Het thema dit jaar is 'A Christmas Story' die start in de spelonken van de Wilhelminagrot. Door de gangen van de grot, langs zandsculpturen kom je in een grote hal terecht. Daar wacht je dan de apotheose. Zeer verrassend en uniek.
Entreeprijs: € 7 per volwassene
Open van 18/11 t/m 08/01/17
Meer info: www.kerststalvalkenburg.nl  

Wilhelminatoren en de kabelbaan

Bij die Wilhelminagrot kan je met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren. Deze toren, met horeca, ligt op zo'n 68 meter boven de stad en geef je een uniek uitzicht. Tijdens deze kerstperiode is het natuurlijk het mooist bij valavond met de vele lichtjes in de benedenstad.
Heen en terug met de kabelbaan, inclusief bezoek 'A Christmas Story' : € 9,50 per volwassene
Meer info: www.agogovalkenburg.nl  

Kerstmarkten in de mergelgrotten

Er zijn twee mergelgrotten die ingericht zijn als kerstmarkt: de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Die laatste is de grootste en de oudste. Het is reeds voor de 29ste maal dat de kerstmarkt in deze grot plaats heeft. De ruime en lange gangen zijn volledig ingericht in de kerstsfeer. Ook zo bij de Fluweelengrot met zijn wandschilderingen, sculpturen en een 18de eeuwse kapel.
Entreeprijs voor elke grot apart: € 7 per volwassene
Open van 18 november tot 23 december 2016
Meer info: www.kerststad.nl

Kerst in Mergelrijk

Mergelrijk is de nieuwste attractie in Valkenburg (open sedert april 2014). Je ziet hier prachtige kunstwerken uitgehouwen in mergelsteen. Voor deze periode is alles overgoten met een kerstsausje. De belangrijkste attractie is de levensgrote replica van de 'Nachtwacht' van Rembrandt. Je start eerst met een unieke film van de Zandtovenaar. Hij vertelt het kerstverhaal in mergelstof. Tijdens je bezoek kan je zelf aan de slag met mergel en je eigen kunstwerkje maken. Een unieke belevenis.
Open van 18 november tot 8 januari 2017 in kerstsfeer
Meer info: www.mergelrijk.nl  

Steenkolenmijn

Op dezelfde locatie als Mergelrijk is een volledige ondergrondse kolenmijn waarheidsgetrouw nagebouwd. Ex-mijnwerkers leiden je rond en vertellen je het verhaal van het leven en werken in de koolmijnen. Het is een unieke belevenis. Tijdens de kerstperiode kan je op de parking van de Steenkolenmijn parkeren aan een gunsttarief, inclusief 1 entree Kerst in Mergelrijk en 1 entree Steenkolenmijn.
Rondleidingen tijdens de kerstperiode: 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.
Meer info: www.steenkolenmijn.nl  

Santa's Village en Christmas Parade

Tijdens de kerstperiode is de stadskern omgetoverd tot een kerstdorp. De toegang is gratis, ook voor de verlichte kerstparade die door de straten van Valkenburg komt op woensdag- en zaterdagavond (tot 21 december 2016).
Open van 18 november tot 8 januari 2017
Meer info: www.kerststad.nl

Reviews en beoordelingen Kerstmarkten Valkenburg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkten Valkenburg? Plaats je beoordeling

Tour

2 december 2016

Valkenburg in kerstsfeer super gezellig. Wij bezochten de gemeentegrot en de fluwelengrot. Een fantastisch interieur om rond te wandelen. Vooraf tickets kopen is wel een aanrader. In de fluwelengrot kregen we voorrang, maar zo vroeg mogelijk gaan blijft de boodschap. Nuttige tips in de gids

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info