Kerstmarkt Leuven: 8 tot 21 december 2016

Kerstshopping in Provençaalse sfeer op de kerstmarkt van Leuven

Beleef Leuven in een Provençaalse sfeer tijdens de Leuvense kerstmarkt. Hartverwarmend! Standhouders uit de Provence komen inderdaad naar Leuven en brengen hun zuiderse delicatessen en typische Provençaalse producten mee. Kuier over de mooiste kerstmarkt van 't land, nip van een parelend winterbier of dampende glühwein, laat je meeslepen op de vrolijke tonen van kerstliedjes, flaneer door de feeërieke straten vol kaarslicht en gezelligheid. Zoek het geschikte kerstcadeau voor familie en vrienden. Tot 31 december baadt Leuven in de kerstsfeer! De kerstmarkt, van donderdag 8 tot woensdag 21 december 2016 (180 standen) is open in het weekend vanaf 11 uur. Tijdens de week zijn er verschillende openingsuren, raadpleeg hun website

Locatie kerstmarkt: Monseigneur Ladeuzeplein en op het H. Hooverplein
  •  

Provençaals kerstdorp in 2016

Om eens iets anders te brengen, pakt de Leuvense kerstmarkt dit jaar uit met een kerstsfeer à la Provence. Er komen uit het Franse zuiden inderdaad een 30-tal standhouders naar Leuven afgezakt. Uit 'hun' Provence brengen ze typische lekkernijen mee zoals calisson, honing en streekproducten zoals de Provençaalse zepen, oliën en het bekende linnen. Kende je al de santons? Indien niet, hoog tijd om ze te leren kennen en dat kan dus ook op de Leuvense kerstmarkt. Zij beelden op hun eigen manier het kerstverhaal uit.

Jeroen Meus zal tevens net als vorig jaar present zijn met de speciale 'kerst haute dog'. De kerstman vind je in een sparrenbos waar hij de kindjes opwacht. Je oogappels kunnen er overigens ook een ritje maken op de stoomcarrousel. Kerstsfeer verzekerd dus op de Leuvense kerstmarkt. Je vindt hem traditiegetrouw op het Ladeuzeplein en het Hooverplein.     

Wandelroute Leuven: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten van Leuven.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden
  • Speciale aanbiedingen in Leuven

    Speciale aanbiedingen in Leuven

    Geniet van een uitzonderlijk kloosterverblijf in het Hotel Martin's Klooster met charmekamers in een uniek eeuwenoud kader. Ontdek nu de vele arrangementen.
    va. € 69,50 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Leuven

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Leuven? Plaats je beoordeling

Tour

1 januari 2016

Jammer genoeg hebben wij de wandeling niet kunnen maken. De bedoeling was dit te combineren met een bezoek aan de kerstmarkt. Deze markt was zo gezellig dat we er te veel tijd hebben doorgebracht, resultaat: geen tijd meer om de wandeling nog te maken. Komt zeker nog wel eens aan de beurt.

Tour

28 december 2015

Alles zoals in reisomschrijving stond weergegeven klopte. Via het Martelarenplein - Bondgenotenstraat - Grote Markt zijn we begonnen aan de stadswandeling. Heel veel gezien de watermolen het Begijnhof aan de Dijle krijgen in het voor jaar ons bezoek. Hartelijke dank voor uw info.

Tour

25 december 2015

Het stadsplan met de verschillende wandelingen was een grote hulp. We hebben alles afgelopen zonder hindernissen. Het was tof om zo Leuven te leren kennen. We hebben ons super geamuseerd ! Vriendelijke groeten en hoop tot nog eens :)) Machtelt

Tour

16 december 2015

Bedankt ,

Tour

21 oktober 2015

Een zeer mooie, bijna alles omvattende wandeling.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info