Abonneren op deze Promoties RSS feed

Luik - Liège: kerstmarkt en kerstshopping

Luik - Liège: kerstmarkt en kerstshopping

Kerstmarkten Luik - Liège 28/11 - 30/12/2014


Locaties kerstmarkten: Place Saint-Lambert en Place du Marché

Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Luik

Een échte aanrader. De 190 verlichte en kleurige chalets in het hartje van Luik bieden de bezoekers 1001 feestproducten: ambachtelijke voorwerpen, versieringen voor de kerstboom en de feesttafel, geschenkideetjes, ... en dit alles in een erg gezellige sfeer.

Tip: mis de zondagvoormiddag niet! Dan is er een prachtige en drukbezochte veelkleurige markt, La Batte, langs de oevers van de Maas. Ze komen van ver om deze markt te bezoeken. Kom het best rond 9 uur 's morgens dan is er nog parkeergelegenheid. De kerstmarkt is in het weekend ook al om 10 uur geopend. Je zal merken dat de zondag veel te kort is.
 
Shopping in Luik

De wandelroute brengt je langs en door de belangrijkste winkelstraten en -buurten.  Op de Place Saint-Lambert zal je al een paar grote warenhuizen aantreffen. Tussen dit plein en de kathedraal is een grote autovrije winkelzone (op de kaart tussen punt A, I en H).

Wandelroute Luik: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping
Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.
Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Luik

Openbaar vervoer: met de trein naar Luik: stap uit in 'Liège, Gare du Palais'. De wandelroute komt er langs en is op een boogscheut gelegen van Place Saint-Lambert.

Met de auto: er is een ondergrondse betalende parking op de Place Saint-Lambert. Volg steeds de pijlen naar het centrum en u komt automatisch op dit groot plein terecht. Vanuit alle toegangswegen zijn er ook inritten naar deze parkeergarage. Kom je van over de Maas het centrum ingereden dan is de toegang op het plein zelf en die aanduiding is vrij klein.

Website:
Toeristische informatie over Luik
Extra informatie over de kerstmarkten in Luik

Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Luik

Foto: © Alexander Duffner | Dreamstime.comReviews - beoordelingen

Reacties luik - Liège: kerstmarkt en kerstshopping

Chris

Zeer goede wandeling, persoonlijk vond ik ze beter dan de stadswandeling van het infokantoor (daar is het Guillemins station niet inbegrepen, bij jullie wel en zeker een bezoek waard)daar er meer uitleg wordt meegegeven in jullie beschrijving. Luik dus volledig verkend en het nodigt uit terug te gaan omdat tijd ontbrak om musea te doen. Kerstmarkt is inderdaad de moeite waard, ook nog nooit zo'n grote zondagsmarkt "La Batte" gezien, kortom alle tips van jullie dossier waren tiptop. We hebben genoten van de trip in alle facetten.

Suzanne

ideale wandeling in Luik , je hebt echt alles gezien , zeer duidelijk en beknopt ,goed voor de bezienswaardigheden en tegelijkertijd ben je ook alle winkelstraten gepasseerd, was heel interessant !

Vrielynck Aimé

Een zeer goed stadsplan en een verzorgde uit leg erbij; meer moet dat niet zijn !en dan nog gratis ook.

Guy

We hebben Luik bezocht op een zondagmorgen in december. We waren vooral gecharmeerd door de gezellige markt langs de Maas. Luik is een aanrader.

Lucien

Wij hebben de stad Luik bezocht op 12 december met een stralende zon en een stadsplan die onze verwachtingen meer dan overtrof. Het bezoek aan de gezellige kerstmarkt en het wandelen in de verkeersvrije straten met de prachtige panden heeft ons sterk geboeid. Bedankt.

1 2 3 4

Hotels Luik - Liège

  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen