Lille - Rijsel: kerstmarkt, kerstshoppen, ...

Kerst in Nord-Pas de Calais

Kerstmarkt Rijsel (Lille) 18/11 - 30/12/2015


Gesloten op kerstdag.
Locatie kerstmarkt: Place Rihour en Place du Général de Gaulle

Download gratis wandelroute en locatie kerstmarkten Lille - Rijsel

Gids downloaden

Een niet te missen evenement in Rijsel! Er wachten je ca .70 chalets waar je tal van geschenkideetjes aantreft en naar hartelust kan proeven van internationale gerechten. Mis vooral het schitterende uitzicht vanop het grote rad niet! De kerstmarkt ligt op de Place Rihour en Place du Général de Gaulle (letter 'C' en 'D' op de kaart) en is alleen op kerstdag zelf gesloten. De winkels liggen in de zijstraten (grotendeels autovrij) en zijn geopend op zondag 6, 13 en 20 december 2015 (niet alle winkels).

Openbaar vervoer
: met de trein naar Rijsel (Lille) is het meest aanbevolen. Je komt aan in het station Lille-Flandres wat centraal gelegen en op een paar honderd meter van de wandelroute.

Met de auto: wij geven de voorkeur aan de parking onder de Place de la République. De gelijknamige parking is groot en ligt aan het startpunt van onze wandeling en de winkelstraten. Een andere mogelijkheid is de parking nemen van Lille Europe. Deze ligt iets verder van de route af maar dit kan je aardig oplossen door via de shoppinghal van Lille Europe naar het centrum te stappen. De geruchten doen wel de ronde dat die parking niet echt veilig is. Wie geen GPS heeft volgt gewoon 'centre Lille', daarna de bordjes naar de toeristische dienst en automatisch kom je langs de Place de la République. Opgepast de inrit zit ietwat verstopt.

Websites:
Toeristische informatie over Rijsel (Lille)
Extra informatie over de kerstmarkt in Lille

Download gratis wandelroute en locatie kerstmarkten Lille - Rijsel

 

Kerstmarkt in Arras
Van 27 november tot 30 december 2015
Sedert vorig jaar: een echte ijsbaan midden in de stad van 450 m². 90 gezellige kraampjes en dit jaar veel extras: doe mee en maak iedere dag kans op een luxe cadeau pakket met champagne en foie gras. Met de auto neem je de laatste afrit voor de péage en rij je steeds maar rechtdoor. Bij een rond punt met verkeerslichten volg je 'gares', zo'n 250 meter verder sla je rechtsaf (aan verkeerslichten) en rij je in de ondergrondse parking van 'les places'. Dan ben je meteen in het hartje van de stad. Als alternatief zijn er nog de parkings aan het station.
Meer informatie over de kerstmarkt op website Arras

Reviews - beoordelingen

Reacties lille - Rijsel: kerstmarkt, kerstshoppen, ...

Katia

We hadden geluk in december op een zonnige, koude dag te gaan, prachtige gebouwen, duidelijke wandelroute

Van Regenmortel D

De ontvangen informatie was zeer duidelijk en overzichtelijk.

Freddy QUINTENS

Informatie duidelijk en klare overzichtweergave .

Swa

Wandeling van 6,5 km maar we deden er meer dan 4 uur over wegens zeer leuke en interessante bezienswaardigheden.

Lydia

Heel goede info maar blijkbaar was er maar op één plein kerstmarkt. Deze viel wel tegen. Verder prachtige gebouwen.

1 2 3 4 5

Promotie Rijsel (Lille)

3 dagen Lille (Rijsel) hotel*** incl. ontbijtbuffet: 139€ pp
3 dagen Lille (Rijsel) hotel*** incl. ontbijtbuffet: 139€ pp
Het zopas gerenoveerde Mercure Lille Centre Grand Place *** steekt volledig in de nieuwe stijl. Met deze promotie (tot 23/08/15) krijg je een upgrade naar een privilege kamer. Inclusief 2 overnachtingen inclusief ontbijtbuffet en welkomstdrankje en inclusief citytour (stadsrondrit). Je logeert in het hartje van de stad, 1 kind t/m 15 j. gratis (kamer ouders), gratis WiFi op de kamer.

Promoties Arras

3 dagen Arras incl. ontbijt: va. 99€ pp
3 dagen Arras incl. ontbijt: va. 99€ pp
Verblijf in Hotel de l'Univers *** in Arras: 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » gelegen op wandelafstand van het historisch hart » charmekamers met alle comfort » hotel heeft een semi-gastronomisch restaurant » hoge klantenbeoordeling van 8,6/10

Toon hotelpromotie


  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen