Andere bezienswaardigheden Aken

Herbron in de Elisenbrunnen en kom tot rust in de Stadtgarten

De Elisenbrunnen planten Aken stevig op de kaart als kuuroord. Ze zijn gehuisvest in hetzelfde gebouw als de toeristische dienst. Een gebouw dat dateert van 1822 (heropgebouwd in 1948) en werd genoemd naar Elisabeth van Beieren. Binnenin zal je ontdekken welke bekende figuren al zijn komen kuren in Aken en er een bezoek brachten aan de Elisenbrunnen. Nog steeds zijn er hier zwavelhoudende bronnen die water aan 46°C boven de grond brengen. Lees meer

 • Hotel Buschhausen *** nabij Aken, inclusief halfpension

  Aken 3 dagen in hotel *** halfpension

  Hotel Buschhausen *** ligt op zo'n 2 kilometer van het centrum en het treinstation van Aken. 's Avonds geniet je dan van een heerlijke maaltijd in het restaurant Le Saladier.

  va.€ 109 - Boek nu
 • Geniet van het kuuroord met de Elisenbrunnen
 • Haus Löwenstein is het oudste gebouw 
 • Kom even op adem in het Stadspark
 • Belvedere: gastronomie op hoog niveau
Gratis reisgids downloaden

Haus Löwenstein

Haus Löwenstein in Aken dateert van 1345 en is daarmee het oudste gebouw van Aken. Het zou gebouwd zijn rond dezelfde periode als het stadhuis. Het kreeg de naam mee van een van zijn eerste bewoners. Het huis kreeg verschillende functies en was onder meer vergaderruimte voor de gilden, de huidige beroepsverenigingen.

Binnenin werd zowat alles vernieuwd en alleen de gevel dateert nog uit de 14de eeuw. Deze werd een 50-tal jaar geleden grondig gerestaureerd. Het vergulde beeld op de hoek is dat van de heilige Nepomuk. Normaal vind je die heilige op bruggen, maar in Aken staat hij aan het begin van de Pontstrasse. 'Pont' betekent 'brug'.

Stadspark (Stadtgarten) en Belvedere

Aken en het landschap overheersen terwijl je stilstaat? Het kan vanuit het Belvedere, een oude watertoren die omgebouwd is tot panoramisch restaurant met draaiplatform. Een impressie krijg je alvast via de livecam (http://drehturm-aachen.de/livecam-eurogio/). Adembenemend.

Opnieuw op adem komen, doe je dan best in het aanpalende Stadtpark. Ideaal voor wie zoekt naar verademing, ruimte, groen, veel wandelpaden, een casino en het kuuroord Carolus Thermen (2001). Aken is immers een officiële kuurplaats, dit dankzij zijn minerale chloor- en zwavelhoudende bronnen. Deze bronnen zorgden ook voor de belangrijke uitbouw van de stad. De thermen zijn werkelijk prachtig met een zeer uitgebreide saunabeleving. De tarieven zijn vergelijkbaar met die in België en Nederland. Meer info op www.carolus-thermen.de

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Aken? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info