Andere bezienswaardigheden Aken

Herbronnen in de Elisenbrunnen en groene rust in de Stadtgarten

De Elisenbrunnen planten Aken stevig op de kaart als kuuroordstad (Bad Aachen). Ze zijn gehuisvest in hetzelfde gebouw als de toeristische dienst. Een gebouw dat dateert van 1822 (heropgebouwd in 1948) en werd genoemd naar Elisabeth van Beieren. Binnenin zal je ontdekken welke bekende figuren al zijn komen kuren in Aken en er een bezoek brachten aan de Elisenbrunnen. Nog steeds zijn er hier zwavelhoudende bronnen die water tussen de 51 en 73°C boven de grond brengen. Lees meer

De Romeinen kwamen in Aken al baden na de ontdekking van het heilzame water.
 • Aken hotel 4* buiten de milieuzone

  Aken hotel 4* buiten de milieuzone

  Leonardo Hotel Aachen **** ligt net buiten de milieuzone (geen sticker nodig). Zeer dichtbij afrit snelweg A4. Goede verbindingen met openbaar vervoer. Parkeerkost ca. 6 euro/dag bij het hotel. Huisdieren toegestaan.
  va. € 85 - Boek nu
 • Kom kijken naar het symbool van Aken als kuuroordstad
 • Heel wat bekende figuren zochten al de Elisenbrunnen op
 • Haus Löwenstein is het oudste gebouw 
 • Kom even op adem in het Stadspark
 • Belvedere: gastronomie op hoog niveau
Gratis reisgids downloaden

Haus Löwenstein

Haus Löwenstein in Aken dateert van 1345 en is daarmee het oudste gebouw van Aken. Het zou gebouwd zijn rond dezelfde periode als het stadhuis. Het kreeg de naam mee van een van zijn eerste bewoners. Het huis kreeg verschillende functies en was onder meer vergaderruimte voor de gilden, de huidige beroepsverenigingen.

Binnenin werd zowat alles vernieuwd en alleen de gevel dateert nog uit de 14de eeuw. Deze werd een 50-tal jaar geleden grondig gerestaureerd. Het vergulde beeld op de hoek is dat van de heilige Nepomuk. Normaal vind je die heilige op bruggen, maar in Aken staat hij aan het begin van de Pontstrasse. 'Pont' betekent 'brug'.

Stadspark (Stadtgarten) en Belvedere

Aken en het landschap overheersen terwijl je stilstaat? Het kan vanuit het Belvedere, een oude watertoren die omgebouwd is tot panoramisch restaurant met draaiplatform. Een impressie krijg je alvast via de livecam (http://drehturm-aachen.de/livecam-eurogio/).

Opnieuw op adem komen, doe je dan best in het aanpalende Stadtpark. Ideaal voor wie zoekt naar verademing, ruimte, groen, veel wandelpaden, een casino en het kuuroord Carolus Thermen. Aken is een officiële kuurplaats, dit dankzij zijn minerale chloor- en zwavelhoudende bronnen. Deze bronnen zorgden ook voor de belangrijke uitbouw van de stad. De thermen zijn werkelijk prachtig met een zeer uitgebreide saunabeleving. De tarieven zijn vergelijkbaar met die in België en Nederland. Meer info op www.carolus-thermen.de

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Aken? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info