Stadhuis van Aken bezoeken

Das Rathaus, een aanrader. Ontdek er alles over in de gratis reisgids.

In Aken spreekt men Duits en heet het stadhuis dus ‘das Rathaus’. Het gebouw werd in de 14de eeuw opgetrokken in gotische stijl op de plaats waar de palts stond van Karel de Grote, een complex van gebouwen en hallen rond de Koningshal dat het Europese machtscentrum vormde van die tijd. Die verbondenheid met Europa is er nog steeds want in de Kroningszaal van het stadhuis reikt men nu jaarlijks de Karlspreis uit aan wie zich uitzonderlijk verdienstelijk maakt voor de Europese eenheid. Lees meer

 • Hotel Buschhausen *** nabij Aken, inclusief halfpension

  Aken 3 dagen in hotel *** halfpension

  Hotel Buschhausen *** ligt op zo'n 2 kilometer van het centrum en het treinstation van Aken. 's Avonds geniet je dan van een heerlijke maaltijd in het restaurant Le Saladier.

  va.€ 109 - Boek nu
 • Gebouw uit de 14de eeuw
 • Opgetrokken op de plaats van Karel de Grote’s erfgoed
 • Bezoek individueel of met rondleiding
 • Bewonder de fresco's uit de Kroningszaal 

 

Gratis reisgids downloaden

De voorgevel van het stadhuis is vandaag rijk versierd met beelden van Duitse koningen, reliëfs en wapens. Maar door de eeuwen heen heeft die façade wel heel wat andere vormen aangenomen. Ook de torens kregen, na de Tweede Wereldoorlog, een ander dak. De Kroningszaal op het eerste verdiep is het meest indrukwekkende door zijn gewelven. De fresco's stellen de weldaden van Karel de Grote voor. Alles is uiteraard gerestaureerd na de Tweede Wereldoorlog.

Het stadhuis kan je individueel bezoeken (bezoekfolder in het Nederlands) of met rondleiding (in het Duits). Het staat alle dagen open van 10 tot 18 uur maar door plechtigheden of evenementen is het soms gesloten. Kijk daarom eerst even op www.aachen.de/rathaus voor een volledige lijst van sluitingsdagen.

Adres Stadhuis Aken

Aachener Rathaus, Markt, 52062 Aachen, Duitsland

Reviews en beoordelingen Stadhuis

Heb je zelf tips of opmerkingen over Aken stadhuis? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info