Aken parkings. Waar parkeren in Aachen?

Tips voor vlot parkeren in Aken

Je kan je auto in Aken parkeren aan een relatief betaalbaar tarief. Maak dan wel gebruik van de P+R parkings. We beschrijven er twee waarvan er een niet te druk is (ervaring 2018). Vanaf de P+R kan je dan relaxed naar het centrum gevoerd worden met de bus. Er zijn diverse lijnen die het traject doen naar de stad inbegrepen naar het startpunt van onze stadswandeling (Elisenbrunnen). Kies je toch liever voor een Parkhaus (parkeergarage) in het centrum, dan kunnen we Parkhaus Am Dom in de Jesuitenstrasse aanbevelen. Lees meer

 • Aken hotel 4* buiten de milieuzone

  Aken hotel 4* buiten de milieuzone

  Leonardo Hotel Aachen **** ligt net buiten de milieuzone (geen sticker nodig). Zeer dichtbij afrit snelweg A4. Goede verbindingen met openbaar vervoer. Parkeerkost ca. 6 euro/dag bij het hotel. Huisdieren toegestaan.
  va. € 85 - Boek nu
 • Lees onze tips voor vlot parkeren in Aken
 • P+R parkings: parkeren en met de bus naar centrum
 • Parkeergarages in het centrum
 • Of kom je met de trein?
Gratis reisgids downloaden

Park and Ride in Aken

P+R is steeds goedkoper als je langer dan een paar uur in de binnenstad van Aken wil blijven. We beschrijven er hieronder twee. Voor deze twee P+R hoef je geen milieusticker te kopen omdat ze net op de rand van de beperkte milieuzone liggen. Máár! Is de ene parking volzet en je wil naar de andere, dan doorkruis je met de wagen wél de milieuzone. Zeker als je onze wandeling doet, is het dus aan te raden om gebruik te maken van de P+R formule.

Milieusticker?
Aken behoort óók tot de steden waar een milieuvignet vereist is in de milieuzone. Voor meer details verwijzen we naar onze pagina 'milieuvignet Duitsland'. 

P+R Westfriedhof 

GPS-coördinaten: N 050° 46’ 9.7”   E 6° 2’ 57.6” in de Vaalser Strasse bij de bloemenmarkt.

De bushalte bevindt zich op de hoofdweg tegenover de inrit van de parking. Parkeer bij voorkeur in  het tweede deel van de parking. Op het eerste deel zijn er nogal veel bewegingen van voertuigen die zich parkeren voor de bloemenmarkt en het kerkhof. Onze ervaring is dat de parking niet zo snel volzet is.

Naar het startpunt van de wandeling, de Elisenbrunnen, neem je de bus 5, 25, 35, 45 of 55. Doordat er daar zoveel buslijnen komen is de frequentie dan ook hoog en heb je wel een bus om de 5 à 10 minuten. Deze parking ligt ideaal voor wie van de richting Maastricht of Hasselt komt.

P+R Waldfriedhof

GPS-coördinaten: N 050° 44' 44.84"   E 6° 6' 28.79" in de Monschauerstrasse

Deze parking is niet druk en ligt ideaal voor wie van Luik of Monschau komt. Nadeel van deze parking is de lage frequentie van de bussen in vergelijking met de andere parking. Om de 10 à 30 minuten is er een bus. Je neemt de lijnen 11, 36 of 51 naar de Elisenbrunnen. De bushalte ligt op de parking zelf. 

Parkeren in het centrum Aken (mét milieusticker vereist) 

Er zijn nogal wat Parkhaüser in Aken. Dan kom je i de beperkte milieuzone en heb je dus een groene milieusticker nodig. Wij hebben ervaring met Parkhaus am Dom. Geef in je GPS kruispunt Frère-Roger-Strasse/Jesuitenstrasse in. Die straat is het eenvoudigst te bereiken en daar heeft de parking ook een inrit. Is die kant van het parkeergebouw volzet dan verwijzen ze toch naar de ingang in de Jesuitenstrasse. 

Bezetting, parkeermogelijkheden en tarieven kan je online volgen op www.aachen.de Doorklikken op Stadt-Bürger/Verkehr Strasse/Verkehrsinformationen/Parken und Park+Ride (informatie ook in het Nederlands).

Met de trein naar Aken 

Met de trein naar Aken? Let op, deze stad heeft 3 treinstations, waarvan het Hauptbahnhof het grootste is. Hier stap je als nieuwsgierige bezoeker uit de trein. Dit treinstation ligt niet langs de wandelroute. Na een wandeling van ca. 20 minuten zit je al op een terras op de Markt of de Friedrich-Wilhelm Platz. Je kan ook met de bus.  

Reviews en beoordelingen P+R parkings

Heb je zelf tips of opmerkingen over Aken: parkeren? Plaats je beoordeling

Nathalie 2 augustus 2020

Waar moet je dan nu een kaartje kopen als dat niet bij de chauffeur kan? ANTWOORD REDACTIE: bij bushaltes staat er meestal een automaat, vooral bij de belangrijke zoals deze aan een P+R.

Frieda2 juli 2020

Parkeren ging prima, we wisten alleen niet dat er erg norse chauffeurs de bussen besturen. Kaartje kopen ging niet bij de chauffeur ivm corona maatregelingen , en toen we hietna informeerden kregen we ongeveer de wind van voren, niet fijn. Dus mijn advies, ga niet naar aken ivm coronamaatregelen, is erg overdreven daar.

Karen 11 maart 2020

We hebben geparkeerd bij de P+R julicher strasse. Dat was helemaal prima. De wandelroute van de elisebrunnen was goed te volgen. Vooral de informatie erbij vonden we erg interessant. Handig dat er werd vermeld waar er toiletten waren. Kortom een fijne reisgids!

Colson16 december 2019

Zeer duidelijk. Ideaal als voorbereiding voor een trip. Een echte aanrader.

Laurent Van Cleef14 mei 2017

Op 11 juli gaan wij naar Aken en wij hebben van Euroreizen een wandelroute ontvangen die zeer duidelijk en goed uitgelegd is. De vroegere wandelroutes van Normandië zijn ons zo goed meegevallen dat dit ook zeker een succes zal zijn.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info