Citytrip Aken? Ontdek alle bezienswaardigheden Aachen

Wandelroute Aken met bezienswaardigheden en shopping

Aken is een veelzijdige stad: rijke geschiedenis, geneeskrachtige bronnen, massa's winkels, groene parken, bijzondere musea en veel terrasjes. Met deze gratis reisgids Aken hoef je niets te missen want via een wandelroute brengen we je langs alle attracties. Ook over de bezienswaardigheden buiten onze wandelroute geven we informatie.

Mis niets van het prachtige Aken met onze gratis reisgids!  
 • Aken hotel 4* buiten de milieuzone

  Aken hotel 4* buiten de milieuzone

  Leonardo Hotel Aachen **** ligt net buiten de milieuzone (geen sticker nodig). Zeer dichtbij afrit snelweg A4. Goede verbindingen met openbaar vervoer. Parkeerkost ca. 6 euro/dag bij het hotel. Huisdieren toegestaan.
  va. € 85 - Boek nu
 • Aken biedt combinatie van cultuur en shopping
 • Breng een bezoek aan de machtige Dom
 • Kom ook in de Schatkamer 
 • Flaneren in de autovrije winkelstraten
 • Loop in de sporen van Karel de Grote?
 • Maak kennis met waardevolle musea

Gratis reisgids Aken?

Gratis reisgids downloaden

Aken blijft een aantrekkelijke dichtbij bestemming voor een leuk weekendje uit. De stad die haar faam dankt aan Karel de Grote, die de stad reeds in de tweede helft van de achtste eeuw een grote uitstraling bezorgde, pronkt met talrijke kunstschatten en is bovendien met haar vele elegante winkels en shoppingcentra en haar gezellige cafés, een geliefde bestemming. Het is ook de ideale uitvalsbasis voor de ontdekking van de nabijgelegen Eifel. Bovendien werd de Aachener Dom, in 1978, als eerste Duitse monument, op de prestigieuze lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO opgenomen.

Leuk zijn de vele fonteinen en bronnen die opborrelen in deze „waterstad“, die ook als kuuroord een ruime uitstraling verwierf. Breng er ook een bezoekje aan de diverse boeiende musea zoals het Centre Charlemagne (stadsmuseum), Suermondt-Ludwig Museum, het Ludwig Forum voor moderne kunst, het Couven-museum of het opmerkelijke dagbladmuseum.

Tal van mooie historische gebouwen zal je zien passeren tijdens onze stadswandeling die we ter plaatse gingen voorbereiden. Download de wandeling, ga naar Aken en geniet van deze veelzijdige Duitse stad.

Reviews en beoordelingen citytrip Aken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Aken? Plaats je beoordeling

Martine Vandenhaute 2 januari 2019

Heel interessant. Gemakkelijk om de weg te volgen. Parking aan de rand is echt een aanrader!

Sander Tijdink 26 oktober 2017

Leuke wandeling, samen met de Wandeling van het Toeristenburo van Aken gelopen. De ene was een leuke aanvulling op de andere.

Els 29 juli 2017

De reisgids op voorhand doorgenomen. Was klaar en duidelijk en zeer interessant. Vooral de Dom en de Schatkamer waren uitzonderlijk mooi ! Zeker bezoeken.

Ingrid 29 augustus 2016

handig, bondig en duidelijk. Een aanrader

Paul De Wilde 10 juli 2016

We hebben jullie reisgids over Aken op voorhand doorgenomen. Ter plaatse hebben we de stadswandeling onder leiding van een stadsgids meegemaakt. Dit had echter geen grote meerwaarde tov jullie reisgids, maw we hadden evengoed met behulp van jullie reisgids de stadswandeling op eigen houtje afgewerkt. Top !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info