Kerstmarkt Aken 2023: 24/11 t/m 23/12/23 (gesloten 26/11/2023)

Kerstshopping op de kerstmarkt van Aken

De kerstmarkten in Aken zijn geopend dagelijks van 11 tot 21 uur, behalve op Totensonntag 20/11. De laatste dag, 23/12 sluit de kerstmarkt om 20 uur. Wist je dat de kerstmarkt van Aken in 2016 verkozen is in de top 10 van Europa's beste kerstmarkten?  Data: 24/11 t/m 23/12/23 (gesloten 26/11/2023)

Locatie kerstmarkt: Markt, stadhuis en omgeving Dom + 2 kleine kerstmarkten in de winkelstraten.
Kerstmarkt Aken
Kerstmarkt Aken 2023: 24/11 t/m 23/12/23 (gesloten 26/11/2023)
  • Kerstmarkt Aken reisgids downloaden
  • Ontdek de kerstmarkt in Aken op een andere manier
  • De wandelroute brengt je langs de mooiste plekjes
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Aken maakt er een erezaak van om op zijn kerstmarkt unieke artikelen aan te bieden, uiteraard zijn ook de klassiekers aanwezig en de geuren leiden je onmiddellijk naar de Bratwurst en glühwein standjes. Elk jaar opnieuw zijn er ongeveer 1.5 miljoen bezoekers die de Akense kerstmarkt bezoeken. Deze traditie gaat terug tot de jaren '70 waarbij zowel het aantal bezoekers als het aantal standhouders voortdurend blijven stijgen.

Aken, de keizerstad in hartje Europa

Aken blijft een aantrekkelijke dichtbij bestemming voor een leuk weekendje uit. De stad die haar faam dankt aan Karel de Grote, die de stad reeds in de tweede helft van de achtste eeuw een grote uitstraling bezorgde, pronkt met talrijke kunstschatten en is bovendien met haar vele elegante winkels en shoppingcentra en haar gezellige cafés, een geliefde bestemming. Het is ook de ideale uitvalsbasis voor de ontdekking van de nabijgelegen Eifel. Bovendien werd de Aachener Dom, in 1978, als eerste Duitse monument, op de prestigieuze lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO opgenomen.

Leuk zijn de vele fonteinen en bronnen die opborrelen in deze „waterstad“, die ook als kuuroord een ruime uitstraling verwierf. Breng er ook een bezoekje aan de diverse boeiende musea zoals het Centre Charlemagne (stadsmuseum), Suermondt-Ludwig Museum, het Ludwig Forum voor moderne kunst, het Couven-museum of het opmerkelijke dagbladmuseum.

Wandelroute Aken: shoppen en kerstmarkten

Onze wandelroute brengt je zowel door de belangrijkste winkelstraten, de kerstmarkten en bezienswaardigheden van Aken. Zo kom je ook voorbij 2 kleinere kerstmarkten aan de Holzgraben (naast de Elisenbrunnen) en de Kugelbrunnen (kruispunt Adalbertstrasse - Stiftstrasse).

Openbaar vervoer: met de trein naar Aken en dan dan te voet (20 minuten) of met de bus naar de Friedrich-Wilhelm Platz of de Markt.
Met de auto: zie informatie in onze reisgids.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Aken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Aken? Plaats je beoordeling

Jan2 november 2023

De Ponttor op de kaart "Aken buiten wandelroute" staat verkeerdelijk op de binnenring (KrP Templergraben - Driescher Gässchen - Pontstraße) terwijl deze in werkelijkheid aan de buitenring staat (KrP Saarstraße -Pontwall - Pontstraße)

Meganck25 december 2022

Met deze stads wandeling in Aken hebben wij de kerstmarkt bezocht en gebruik gemaakt van de praktische tips vermeld in de gids

Yvonne19 december 2022

De reisgidsen zijn een goede informatiebron voor je vakantie of weekendje weg. Ook nu weer gebruik gemaakt van de gids van Aken. Prima gidsjes. Ga zo door.

Casteels11 december 2022

Zeer gemakkelijk als reisgids tijdens ons bezoek aan Aken en haar kerstmarkt. Zeer goede parkeerplaats tip!

chris11 december 2022

mooie stadswandeling , goede uitleg ivm parking.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info