Kerstmarkt Aken 2019: 22/11 t/m 23/12/2019 (niet op 24/11)

Kerstshopping op de kerstmarkt van Aken

De kerstmarkten in Aken zijn geopend dagelijks van 11 tot 21 uur, behalve op Totensonntag 24/11 (van 18 tot 21u.). De laatste dag, 23/12 sluit de kerstmarkt om 20 uur. Wist je dat de kerstmarkt van Aken in 2016 verkozen is in de top 10 van Europa's beste kerstmarkten? 

Locatie kerstmarkt: Markt, stadhuis en omgeving Dom + 2 kleine kerstmarkten in de winkelstraten.
Kerstmarkt Aken
Kerstmarkt Aken 2019: 22/11 t/m 23/12/2019 (niet op 24/11)
  • Kerstmarkt Aken reisgids downloaden
  • Ontdek de kerstmarkt in Aken op een andere manier
  • De wandelroute brengt je langs de mooiste plekjes
  • Boek je trein naar Aken, voor de veiligste verbinding.
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Aken maakt er een erezaak van om op zijn kerstmarkt unieke artikelen aan te bieden, uiteraard zijn ook de klassiekers aanwezig en de geuren leiden je onmiddellijk naar de Bratwurst en glühwein standjes. Elk jaar opnieuw zijn er ongeveer 1.5 miljoen bezoekers die de Akense kerstmarkt bezoeken. Deze traditie gaat terug tot de jaren '70 waarbij zowel het aantal bezoekers als het aantal standhouders voortdurend blijven stijgen.

Aken, de keizerstad in hartje Europa

Aken blijft een aantrekkelijke dichtbij bestemming voor een leuk weekendje uit. De stad die haar faam dankt aan Karel de Grote, die de stad reeds in de tweede helft van de achtste eeuw een grote uitstraling bezorgde, pronkt met talrijke kunstschatten en is bovendien met haar vele elegante winkels en shoppingcentra en haar gezellige cafés, een geliefde bestemming. Het is ook de ideale uitvalsbasis voor de ontdekking van de nabijgelegen Eifel. Bovendien werd de Aachener Dom, in 1978, als eerste Duitse monument, op de prestigieuze lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO opgenomen.

Leuk zijn de vele fonteinen en bronnen die opborrelen in deze „waterstad“, die ook als kuuroord een ruime uitstraling verwierf. Breng er ook een bezoekje aan de diverse boeiende musea zoals het Centre Charlemagne (stadsmuseum), Suermondt-Ludwig Museum, het Ludwig Forum voor moderne kunst, het Couven-museum of het opmerkelijke dagbladmuseum.

Wandelroute Aken: shoppen en kerstmarkten

Onze wandelroute brengt je zowel door de belangrijkste winkelstraten, de kerstmarkten en bezienswaardigheden van Aken. Zo kom je ook voorbij 2 kleinere kerstmarkten aan de Holzgraben (naast de Elisenbrunnen) en de Kugelbrunnen (kruispunt Adalbertstrasse - Stiftstrasse).

Openbaar vervoer: met de trein naar Aken en dan dan te voet (20 minuten) of met de bus naar de Friedrich-Wilhelm Platz of de Markt.
Met de auto: zie informatie in onze reisgids.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Aken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Aken? Plaats je beoordeling

colson17 december 2018

Zeer bruikbare informatie.

J.Boersma16 december 2018

Wij vinden dit een geweldige kerstmarkt het lopen van het ene plein naar het andere in een woord tof

John van de Wiel4 september 2018

Aken is zowiezo een historische stad met veel bezienswaardigheden zoals de Dom. De kerstmarkt vind plaats rond en op de markt en behoort tot de top 5 van de kerstmarkten in Duitsland.

moons anne2 januari 2018

zeer duidelijke gids, was zelfs beter dan de gids zelf liet uitschijnen want er zijn al een aantal straatnamen kaartjes terug geplaatst en dus gemakkelijk te volgen

Eysermans Johan26 december 2017

Zeer duidelijke gids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info