Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Ontdek Amsterdam met onze stadswandelingen. Je komt er langs de grachten, pleinen, musea, ...

De gratis reisgids leidt je via diverse stadswandelingen langs een veelheid aan monumenten, musea, grachten, pleinen en nog veel meer. Amsterdam heeft zoveel hoogtepunten in petto dat het moeilijk kiezen is.

Begin met een rondvaart door de Amsterdamse grachten om een eerste indruk te krijgen van de stad of duik het Amsterdams Museumkwartier in. Het Rijksmuseum Amsterdam beschikt over een bijzonder schitterende collectie, met de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer als grootste publiekstrekkers. Natuurlijk kan je ook naar het Van Gogh Museum of naar het Stedelijk Museum, dat vooral oog heeft voor moderne kunst.  Lees meer

De reisgids is zo praktisch uitgewerkt dat je verder geen voorbereidingen meer hoeft te treffen: download, print en geniet ...
 • Amsterdam 3 dagen alle promoties incl. ontbijtbuffet

  Amsterdam 3 dagen, optie Thlays

  Promoties van 3 dagen Amsterdam inclusief ontbijtbuffet, hotels 3*. Ook Thalys, excursies en tickets kunnen in één proces extra gereserveerd worden.
  va. € 199 - Boek nu
Reisgids Amsterdam
Gratis reisgids Amsterdam downloaden
 • Bevat 4 themawandelingen 
 • Ontdek bekende en onbekende plekjes
 • Gebruik de reisgids geïllustreerd met kaarten
 • Je komt langs alle bezienswaardigheden Amsterdam
 • +90 pagina's unieke tips en info
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5
Foto's: Dreamstime.com, iStockphoto.com

Amsterdam, rijk aan diverse musea  

Maar Amsterdam heeft naast wereldbekende musea aan het Museumplein, ook nog heel wat andere musea voor de culturele liefhebber. Het Anne Frank Huis mag je absoluut tijdens je citytrip Amsterdam niet missen. Temeer omdat het een blijvende waarschuwing is voor de gevaren van het nazisme. Hetzelfde geldt voor het Verzetsmuseum. Mag het wat luchtiger, ga dan op de foto met de celebrities in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds of duik in de wondere wereld van de fotografie in Foam. Bekijk meer dan 900 verschillende soorten dieren in stads zoo Artis, waar je tevens nog tal van andere bezienswaardigheden kan bezoeken zoals het Planetarium, het Geologisch en Zoölogisch Museum, het Aquarium en de Artis Bibliotheek. 

"Kijk omhoog"

Loop je door het centrum van Amsterdam dan loop je als vanzelf van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Sommige prachtige woonhuizen van vroeger zijn nu ingericht als museum, denk maar aan het Rembrandthuis, Huis van Loon, Willet-Holthuysen enz. Volg de wandelroutes in onze gratis reisgids en laat je verrassen door al het moois dat je op iedere hoek, steeg, straat, park en plein kan ontdekken: het homomonument, de Waag, de Beurs van Berlage, de Burcht, de Chinese Tempel... Tijdens je citytrip Amsterdam zijn ook kerken zoals de Nieuwe Kerk, de Oude Kerk en de Westerkerk een bezoek zeker waard.

Loop je in het stadscentrum van Amsterdam rond, kijk dan zeker regelmatig eens omhoog naar de gevels van de panden en laat je inspireren door de 'verhalen' die ze te vertellen hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan de geschiedenis van voormalig boekhandel en uitgeverij Allert de Lange (Damrak 62), of van de schuilkerk 'Ons Lieve Heer op Solder' en de huizen 'Wapen van Riga' en 'Vredenburgh' aan de Oudezijds Voorburgwal.

Shoppen in Amsterdam 

De Amsterdamse Dam is zeer geschikt om op te flaneren; misschien doe je ook de Bijenkorf aan. Als winkelen je ding is, dan ga je na de Dam over op de Kalverstraat, Nieuwendijk, Leidsestraat, Rokin en Heiligeweg. Hier zijn alle bekende merken vertegenwoordigd. Voor mooie vintage en originele geschenk ideeën moet je eens naar de 9 Straatjes in de oude volksbuurt de Jordaan. Gezellig winkelen in elegante boetiekjes en ondertussen ook van de authentieke sfeer proeven van historische panden; daarvoor kan je in de zogeheten 'Haarlemmerbuurt' terecht. De echt grote en dure merken vind je in Amsterdam-Zuid, aan de P.C. Hooftstraat, Van Baerlestraat, Cornelis Schuytstraat en Beethovenstraat.

Haal het meeste uit je citytrip Amsterdam dankzij de gratis reisgids

Ook in de parken en op de pleinen van Amsterdam is het heerlijk vertoeven. Loop bijvoorbeeld eens langs de Bloemenmarkt of het Leidseplein. Intussen denk je er wellicht aan om nog een dagje langer te blijven, want er is nog zovéél meer te zien in deze bijzondere stad. Bezoek Amsterdam en laat je verleiden.

Reviews en beoordelingen Reisgids Amsterdam

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gratis reisgids Amsterdam downloaden? Plaats je beoordeling

Irene Kuszyckyj 12 april 2024

Prima. Heel uitgebreid en met vele links.

Lieve30 juni 2023

Vooral de wandelingen hebben ons geholpen om een mooi verblijf met familie (7 personen) te hebben in Amsteram.

Tony27 juni 2023

mooi en zeer handig1

Jeroen27 juni 2023

overzichtelijke gids met alle info tijdens de uitgestippelde wandelingen. Het blijft mijn favoriete gids bij citytrips

katrien4 mei 2023

heel accuraat !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info