Museum Anne Frank bezoeken in Amsterdam?

Van Achterhuis tot vermaard Museum Anne Frank

"Het huis van Anne Frank is een huis zoals vele andere huizen in het oude Amsterdam, maar het is nu een museum geworden". Het gebouw bestaat uit twee delen. Aan de straat ligt het woonhuis dat gebouwd werd in 1635. Achter dit huis heb je nog een woning staan, het Achterhuis dat dateert van 1740. Vanaf de straat kan je nergens waarnemen dat er een woning staat achter het voorste gebouw.

Tijdens een citytrip Amsterdam is het Museum Anne Frank een bezienswaardigheid die je niet mag missen. In 1940 kwam de familie Frank zich in het huis vestigen. In 1941 werd in het niet gebruikte Achterhuis een schuilplaats ingericht voor de families Frank en Van Daan. Het Achterhuis werd afgesloten door een draaibare boekenkast.  Lees meer

Over het Achterhuis bestaan veel misverstanden. Het was meer dan één kamertje; het was een klein huisje. Doordat je dit gebouw niet kon waarnemen vanaf de straat, en de structuur van de woning nogal ingewikkeld was, konden de Duitsers het achterhuis niet ontdekken.
 • Amsterdam 3 dagen alle promoties incl. ontbijtbuffet

  Amsterdam 3 dagen, optie Thlays

  Promoties van 3 dagen Amsterdam inclusief ontbijtbuffet, hotels 3*. Ook Thalys, excursies en tickets kunnen in één proces extra gereserveerd worden.
  va. € 199 - Boek nu
 • Eens schuilplaats nu Museum Anne Frank
 • Het Achterhuis, de verborgen woning van de familie Frank
 • 'Ervaar' het dagboek van Anne Frank
 • Bezoek zelf de schuilplaats in Amsterdam
 • Een geschiedenis over de jodenvervolging in de Tweede wereldoorlog
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Het Museum Anne Frank

We raden je aan om minstens twee tot drie uur uit te trekken voor een bezoek aan deze populaire bezienswaardigheid; je moet immers rekening houden met de wachttijden. Toch loont het de moeite om je in de rijen wachtenden te vervoegen. Het Museum Anne Frank is immers een bezienswaardigheid die tijdens je citytrip Amsterdam niet mag ontbreken.

Het Anne Frank Museum is een modern museum dat je door middel van allerlei audiovisuele middelen duidelijk maakt hoe de familie Frank er geleefd heeft, welke spanningen er waren, hoe de bevoorrading verliep en nog veel meer.

Je bezoekt het woonhuis, het Achterhuis en ook een nieuw gedeelte met een tentoonstelling. Het museum is in exploitatie van de Anne Frank Stichting, die streeft naar een wereld zonder discriminatie, fascisme en anti-semitisme.

 • Anne Frank werd in 1929 geboren in Frankfurt am Main. In 1933, toen Hitler aan de macht kwam, is de familie Frank gevlucht naar Nederland. In 1940 verhuisden ze naar de Prinsengracht. Op hetzelfde ogenblik dat de Duitsers Nederland binnenvielen begon de familie aan de schuilplaats te werken. Ondertussen schreef Anne in haar dagboek, dat zij als geschenk had gekregen op haar 13de verjaardag. Ze zou dit zorgvuldig bijhouden; het dagboek bevat al notities vanaf de vervolging van de Duitse joden.

 • Op 6 juli 1942 trekt de familie Frank definitief naar het Achterhuis, maar probeert het leven zo gewoon mogelijk te laten doorgaan. Zo bleven de kinderen verder studeren. Doch stilte moest er altijd zijn want niet alle mensen in het kantoor van de familie Frank wisten van het Achterhuis. Zo konden de badkamer en het toilet niet gebruikt worden tijdens de dag. Het waren de bedienden die zorgden voor de aanlevering van voedsel en andere noodzakelijke goederen.

Op 1 augustus 1944, na 25 maanden, schreef Anne haar laatste woorden in haar dagboek. Op 4 augustus komt de Duitse politie de boekenkast openmaken en de beide families worden op het allerlaatste joden transport geplaatst naar Auschwitz. Anne stierf aan de gevolgen van tyfus in Bergen-Belsen in maart '45. Alleen haar vader heeft het overleefd.

Het dagboek van Anne Frank werd onmiddellijk na hun gevangenneming meegenomen door helpers van de familie. Wat later werd het volledige Achterhuis leeggehaald door de Duitsers. In 1947 werd het dagboek gepubliceerd onder de titel 'Het Achterhuis'. Momenteel is het verschenen in meer dan 50 talen en zijn er reeds 15 miljoen exemplaren van verkocht. Meer info op www.annefrank.org

Reviews en beoordelingen Museum Anne Frank

Heb je zelf tips of opmerkingen over Amsterdam: het leven en Museum Anne Frank? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info