Maak 3 stadswandelingen in Amsterdam

Download de gratis wandelroute Amsterdam langs de mooiste musea, grachten en parken

Bij de eerste wandelroute Amsterdam voert onze gratis reisgids je vanaf het station langs de mooiste plekjes van Amsterdam. Daarbij maak je met elk aspect van deze mooie stad kennis: zo heb je de chique buurt, maar ook de rosse buurt van Amsterdam. Er zijn vele leuke winkeltjes en hippe stores te vinden langs de vele grachten. Lees meer over stadswandelingen Amsterdam.

"Deze drie stadswandelingen vullen al snel een 3-daagse citytrip Amsterdam."
 • Amsterdam 3 dagen alle promoties incl. ontbijtbuffet

  Amsterdam 3 dagen incl. ontbijtbuffet

  Promoties van 3 dagen Amsterdam inclusief ontbijtbuffet, hotels 3* en 4*, er is mogelijkheid om de Thalys als extra bij te boeken. Ook excursies en tickets kunnen in één proces extra gereserveerd worden.
  va. € 119 - Boek nu
 • Stadswandeling Amsterdam: van rosse tot chique buurt
 • Wandel langs Amsterdamse grachten
 • Slenter langs parken en pleinen
 • Bezoek de mooiste musea van Amsterdam
 • Ontdek hippe shops, winkelstraten en de hofjes
 • Wandelroutes Amsterdam met gps-track
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Gratis wandelroute Amsterdam op de kaart

Gebruik GPS voor je wandelroute door Amsterdam: klik hier om de GPS-tracks te downloaden

De tweede wandelroute Amsterdam brengt je vanaf het Leidseplein en het Vondelpark naar de vele musea van Amsterdam. Daar hoort uiteraard het Museumkwartier bij met zijn vele vernieuwingen (Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en Rijksmuseum). We wandelen via de grachten en heel wat kleine musea en komen langs de botanische tuin en de zoo Artis. Je eindigt nabij het Rembrandtmuseum. Lees meer over stadswandelingen Amsterdam

Een derde wandelroute leidt je langs de hofjes van Amsterdam en de mooiste gevels want in Amsterdam kan je echt wel genieten van fraaie architectuur.  

Een bezoek aan het Anne Frank Museum inplannen

Tijdens de wandelroute “Amsterdam hoogtepunten” kom je langs het Museum Anne Frank. Helaas is het tijdens de wandeling niet mogelijk om hier meteen een bezoek aan te brengen in verband met de lange wachttijden. Logeer je voor meerdere dagen in Amsterdam, plan dan je bezoek aan het museum van Anne Frank vooraf in. Het beste kan je dit doen net voor dat het museum opengaat. Je zult ook dan niet alleen zijn, maar de wachttijd is dan relatief veel korter. Meer info vind je op www.annefrank.org 

Met kinderen wel of niet langs de rosse buurt?

Op verzoek van onze klanten loopt een gedeelte van de wandelroute “Amsterdam hoogtepunten” over de walletjes. De Wallen is het oudste gebied van de stad, waarrond zich tot in de 17e eeuw de grachtengordel ontwikkelde. De Wallen staat tegenwoordig bekend als de prostitutiebuurt van Amsterdam. De dames zitten er netjes met een bikini aan voor het raam of staan in de deuropening.
In de omgeving van de walletjes is het niet gevaarlijker in vergelijking met de rest van Amsterdam. Het is aan jou om te beslissen of je met je kind over de Wallen wilt lopen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de walletjes te vermijden door de stippellijn te volgen op de wandelkaart in onze reisgids. Die brengt je vanaf het Centraal Station van Amsterdam via de Damrak tot aan de beurs. 

Reviews en beoordelingen 3 stadswandelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandelingen Amsterdam? Plaats je beoordeling

Priya Gopal4 oktober 2018

Ik heb de reisgids gebruikt voor een weekendje weg naar Amsterdam en vond het handig. Ik leer de stad het beste kennen door een wandeling.

Frank Verhasselt6 september 2018

Goede wandelgids, geeft prima overzicht van Amsterdam. Eén tip voor een volgende editie: de Negen Straatjes ook opnemen in de wandeling.

R.Verhelle3 september 2018

Handige gids.

[email protected]16 juli 2018

leuke route, niets mis mee!

Renske De Bremme16 mei 2018

Mooie en interessante brochure met veel tips.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info