Maak 3 stadswandelingen in Amsterdam

Download de gratis wandelroute Amsterdam langs de mooiste musea, grachten en parken

Bij de eerste wandelroute Amsterdam voert onze gratis reisgids je vanaf het station langs de mooiste plekjes van Amsterdam. Daarbij maak je met elk aspect van deze mooie stad kennis: zo heb je de chique buurt, maar ook de rosse buurt van Amsterdam. Er zijn vele leuke winkeltjes en hippe stores te vinden langs de vele grachten. Lees meer over stadswandelingen Amsterdam.

"Deze drie stadswandelingen vullen al snel een 3-daagse citytrip Amsterdam."
 • Amsterdam 3 dagen alle promoties incl. ontbijtbuffet

  Amsterdam 3 dagen, optie Thlays

  Promoties van 3 dagen Amsterdam inclusief ontbijtbuffet, hotels 3*. Ook Thalys, excursies en tickets kunnen in één proces extra gereserveerd worden.
  va. € 199 - Boek nu
 • Stadswandeling Amsterdam: van rosse tot chique buurt
 • Wandel langs Amsterdamse grachten
 • Slenter langs parken en pleinen
 • Bezoek de mooiste musea van Amsterdam
 • Ontdek hippe shops, winkelstraten en de hofjes
 • Wandelroutes Amsterdam met gps-track
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Gratis wandelroute Amsterdam op de kaart

Gebruik GPS voor je wandelroute door Amsterdam: klik hier om de GPS-tracks te downloaden

De tweede wandelroute Amsterdam brengt je vanaf het Leidseplein en het Vondelpark naar de vele musea van Amsterdam. Daar hoort uiteraard het Museumkwartier bij met zijn vele vernieuwingen (Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en Rijksmuseum). We wandelen via de grachten en heel wat kleine musea en komen langs de botanische tuin en de zoo Artis. Je eindigt nabij het Rembrandtmuseum. Lees meer over stadswandelingen Amsterdam

Een derde wandelroute leidt je langs de hofjes van Amsterdam en de mooiste gevels want in Amsterdam kan je echt wel genieten van fraaie architectuur.  

Een bezoek aan het Anne Frank Museum inplannen

Tijdens de wandelroute “Amsterdam hoogtepunten” kom je langs het Museum Anne Frank. Helaas is het tijdens de wandeling niet mogelijk om hier meteen een bezoek aan te brengen in verband met de lange wachttijden. Logeer je voor meerdere dagen in Amsterdam, plan dan je bezoek aan het museum van Anne Frank vooraf in. Het beste kan je dit doen net voor dat het museum opengaat. Je zult ook dan niet alleen zijn, maar de wachttijd is dan relatief veel korter. Meer info vind je op www.annefrank.org 

Met kinderen wel of niet langs de rosse buurt?

Op verzoek van onze klanten loopt een gedeelte van de wandelroute “Amsterdam hoogtepunten” over de walletjes. De Wallen is het oudste gebied van de stad, waarrond zich tot in de 17e eeuw de grachtengordel ontwikkelde. De Wallen staat tegenwoordig bekend als de prostitutiebuurt van Amsterdam. De dames zitten er netjes met een bikini aan voor het raam of staan in de deuropening.
In de omgeving van de walletjes is het niet gevaarlijker in vergelijking met de rest van Amsterdam. Het is aan jou om te beslissen of je met je kind over de Wallen wilt lopen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de walletjes te vermijden door de stippellijn te volgen op de wandelkaart in onze reisgids. Die brengt je vanaf het Centraal Station van Amsterdam via de Damrak tot aan de beurs. 

Reviews en beoordelingen 3 stadswandelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandelingen Amsterdam? Plaats je beoordeling

w Dijke18 april 2024

Leuke, gevarieerde route, waarin je de belangrijkste bezienswaardigheden tegenkomt

francois1 februari 2024

perfecte uitleg

Geert31 mei 2023

Wij deden deze wandeling met onze 4 dochters en 2 kleinzonen op een mooie zonnige dag in Amsterdam. Amsterdam is het slachtoffer van zijn eigen succes dus het is er vaak ZEER druk. Daarom hebben wij niet de hele wandeling kunnen doen maar de wandeling toch als leidraad / basis voor onze dag gebruikt. Dat was voor ons ideaal. Iedereen heeft ervan genoten !

VIVIANE12 maart 2023

We maakten met onze 4 kleinkinderen - tussen 8 en 12 jaar -een dagtrip naar Amsterdam om het Anne Frank-huis/museum te bezoeken. Om de tijd voor en na het bezoek op te vullen, combineerde ik jullie stadswandelingen in lusvorm van en naar het CS. Ik paste ze aan op 'kinderniveau' , vulde ze aan door vragen te stellen en liet ieder om beurt 'gids' spelen. Ze vonden het geweldig ! Ik ben al vaak in Amsterdam geweest en toch heb ik nog nieuwe dingen ontdekt. Jullie reisgidsen en stadswandelingen zijn TOP !

Koen Vertriest29 juni 2022

heel leuke stadsgids! Je komt langs de voornaamste plaatsen van de stad en je krijgt nog de achtergrondinformatie mee. heel interessant en duidelijke route.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info