Basiliek Saint-Michel en de Tour La Flèche

Mis niets van de gotische basiliek in Bordeaux

De bouw van deze gotische mastodont van een kerk begon in 1350 en duurde twee eeuwen. De basiliek is door de UNESCO opgenomen op de Werelderfgoed lijst. Er zijn drie portalen elk versierd met timpanen. Het is binnenin een nogal duistere kerk. De bedevaartskapel wordt bezocht door zij die op weg zijn naar Santiago de Compostela. Lees meer

Weet je de bas-reliëfs 'Adoratie van de schaapherder en van de tovenaar' te vinden?
  •  
  • Veel details te bekijken aan de buitenzijde
  • Twee eeuwen bouwtijd nodig voor deze gotische parel
  • Waar zaten de leden van de kerkfabriek en notabelen?
  • Bedevaarders naar Santiago de Compostela komen hier ook
  • Kijk omhoog naar de spitse La Flèche
Gratis reisgids downloaden

Het noordelijke toegangsportaal is een voorstelling van het Offer van Abraham. Het westelijke toont twee bas-reliëfs: adoratie van de schaapherder en van de tovenaar.

Bijzonderheid van het interieur is het groot aantal zijkapellen, gewijd aan de beschermheiligen van de gilden en handelaars van Bordeaux. Ze werden laat in de 15de eeuw toegevoegd. Het koor is een reconstructie uit 1859. Een aardbeving vernielde het originele koor in het begin van de 18de eeuw.

Koorbanken staan in het midden en tegenover een preekstoel, zulke opstelling zie je in de meeste kerken van Bordeaux. Die plaats was niet voor geestelijken bestemd, maar wel voor leden van de kerkfabriek en notabelen.

Openingsuren:  woensdag tot  vrijdag van 14.00-17.00 u. Zaterdag 10.00-17.00 u, zondag 10.00-13.00 u. Maandag-dinsdag (onder voorbehoud 14.00-17.00u).

Los van de basiliek staat de Tour St. Michel, de hoogste toren van zuidwest Frankrijk (114 m), ook La Flèche genoemd. De toren dateert van de 15° eeuw. Vader en zoon Lebas zorgden voor het ontwerp.Paul Abadie voorzag hem van een spits in 1865. Vanaf april tot oktober mag je de toren beklimmen maar niet helemaal tot de top.

Reviews en beoordelingen Basiliek Saint-Michel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Basiliek Saint-Michel? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info