Place de la Bourse: het mooiste plein van Zuid-Frankrijk

Plein toont de rijkdom van het oude Bordeaux

Place de la Bourse in Bordeaux moet ongetwijfeld het mooiste plein van Zuid-Frankrijk zijn. Je komt ogen tekort bij het eerste zicht. Voor de mooiste fotoshoots moet je wel tot naar de andere oever ofwel kan je met een groothoeklens ook op de kade terecht. Op die kade is een waterspiegel aangelegd: soms staat het water stil, soms borrelt het of wordt een watergordijn gecreëerd. Een fantasietje van de stad om het de mensen aangenaam te maken. Het zorgt in elk geval voor fraaie plaatjes door de weerspiegeling van de tegenoverliggende gebouwen. Lees meer

Met natte voeten in bewondering staan kijken naar Place de la Bourse? Gewoon doen.
  •  
  • Ontdek de kern van Vieux-Bordeaux
  • Place de la Bourse, het mooiste plein van Zuid-Frankrijk? 
  • Ook bekend restaurant met Bib Gourmand 
  • Tips voor de beste fotoshoot
  • Verken de historische wijk achter het plein 
  • Maak de oversteek naar de wandelpromenade
  • Pootje baden in de Miroir d'Eau?
Gratis reisgids downloaden

Het Place de la Bourse straalt één en al rijkdom uit van het Bordeaux van weleer. Veel huizen zijn meer dan 200 jaar oud en werden prachtig gerestaureerd. Sedert juni 2007 behoort deze grote historische wijk tot het Werelderfgoed van de Unesco. Een mooi paleis (Palais de la Bourse), het gebouw van het Musée National des Douanes, een bekend restaurant 'Gabriel' en een elegante fontein (Fontaine des Trois-Grâces) maken dit plein tot een van de mooiste in Zuid-Frankrijk. Vanaf dit plein kan je door de vele smalle straatjes in de historische wijk wandelen en zo de architecturale rijkdom van Bordeaux ontdekken. Het plein werd aangelegd tijdens de eerste helft van de 18de eeuw naar de plannen van A-J Gabriël. 

Steek je de rijweg over (opletten voor het verkeer), dan beland je bij de grootste waterspiegel ter wereld. Althans, zo doen de Fransen ons graag geloven. De Miroir d'Eau is een oppervlakte van 3400 m². In drie minuten kan deze gevuld worden met een laagje water waarin het bij lekker weer uitnodigt om in te stappen. Jong en oud vinden het keiplezant. Soms hangt er een watergordijn door de verstuiving van het water. Het levert zeer fraaie beelden op zeker met de reflectie van de tegenoverliggende gebouwen.

Men is 10 jaar bezig geweest om de grauwe kades langs de Garonne om te vormen tot een mooie wandelpromenade, maar het resultaat mag gezien worden. Het is aangenaam wandelen op deze strook van ruim 4 kilometer. De auto en het verkeer hebben moeten inbinden want zij zijn een aantal rijstroken kwijt door de aanleg. Bankjes, bloemperken, bomen, een speelplein en dus de uitnodigende wandelpaden. De wandelpromenade loopt tot voorbij de Pont de Pierre en deint uit in het sportpark Saint-Michel.  

Reviews en beoordelingen Place de la Bourse

Heb je zelf tips of opmerkingen over Place de la Bourse? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info