La Cité du Vin 'walst' als een Bordeaux wijn in een glas

Beleef de interactieve prikkeling van de zintuigen in La Cité du Vin

Je kan op zijn minst beweren dat dit een opvallend gebouw is. Met wat verbeelding zie je er de golven in van de Garonne al lijkt ons de vergelijking met een walsende wijn in een glas of karaf meer toepasselijk. We raden aan om een ticket op voorhand te kopen zo kan je meteen starten aan de rondleiding. Een ticket kan je op voorhand kopen bij Tiqets, meer informatie. In dit ticket is een audioguide inbegrepen en een degustatie. Lees meer

Wijnliefhebber of niet, aan een bezoek van La Cité du Vin beleef je áltijd een leuke ervaring.
  •  
  • Je hoeft geen wijnliefhebber te zijn, La Cité boeit elk van ons
  • Vlot bereikbaar met de tram vanaf Esplanade des Quinconces  
  • Bezoek met audioguide in het Nederlands
  • Neem de lift naar 8ste etage voor degustatie én mooi panorama
  • Koop je ticket vooraf, meer informatie
Gratis reisgids downloaden

La Cité du Vin bevindt zich net buiten de stadskern, ter hoogte van de brug Jacques-Chaban-Delmas. Je kan La Cité du Vin bereiken met tramlijn B (vanaf Esplanade des Quinconces). Een gouden tip: koop je ticket vooraf. Via Tiqets is dit met een paar kliks gebeurd. In dit ticket is een audioguide én een degustatie inbegrepen.      

Je bezoek start je op de tweede verdieping waar je ook de audioguide ophaalt. Die is er ook in het Nederlands! Met dit toestel krijg je alle info in je eigen taal. Zo kan je de anderstalige informatieborden aflezen in het Nederlands op je scherm. Na je bezoek aan de expositie ga je met de lift naar de 8ste verdieping voor een degustatie en daar krijg je meteen ook een mooi panorama te zien over de stad Bordeaux.

Moet je een echte wijnliefhebber zijn om er iet aan te hebben? Niet bepaald. In La Cité du Vin speelt men vooral in op ‘beleving’ en wie dat wil kan diep graven in de wijnwereld van de oudheid tot nu, van klassieke tot nieuwe wijnlanden. Het gaat dus niet alleen over de Bordeauxstreek. Het is enorm interactief waarbij ook je zintuigen worden geprikkeld. Sommige bezoekers zullen een uur voldoende vinden, anderen hebben uren nodig …

Reviews en beoordelingen La Cité du Vin

Heb je zelf tips of opmerkingen over La Cité du Vin? Plaats je beoordeling

Hilde20 augustus 2020

De gids was zeer goed en nuttig. Het museum is een aanrader maar ik zou het doen na Covid-19; men hield geen rekening met de social distance requirements. Het museum had geen time slots.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info