Bordeaux: gastronomie en restaurants

Veel keuze aan een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

De gouden driehoek bevat de duurste restaurants. Die driehoek heeft als centraal punt het shoppingcenter Marché des Grandes Hommes en is afgegrensd door de Cours Clemenceau, Cours de l'Intendance en Allées de Tourny. Het is ook net die stadswijk die de merkwinkels huisvest.

  •  

Maar niet getreurd, Bordeaux telt 1.000 restaurants. Het is net die grote concurrentie dat de prijzen op een laag niveau weet te brengen. Prijs / kwaliteit scoort Bordeaux hoge toppen. De populairste restaurantstraat is de rue St.-Remy, gelegen tussen Place de la Bourse en Porte Dijeaux. Wij aten o.m. in Les Provinces (huisnr. 43) omdat de lokale bevolking er ook gaat eten. Het was er lekker voor een eerlijke prijs. Een beetje druk maar toch een snelle bediening.

De restaurants afficheren massaal hun menu's aan lage prijzen en dat maakt uit eten gaan in Bordeaux absoluut niet duur. De specialiteiten van Bordeaux zijn oesters, kaviaar, foie gras en alle daarbij behorende bereidingen van eend. Uiteraard overgiet je dit alles met een goed glaasje Bordeaux.

Nog meer tips nodig om te eten in Bordeaux? Niet nodig, als je 300 meter stapt door de centrumstraten dan heb je al 5 restaurants gezien.

Reviews en beoordelingen Gastronomie

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gastronomie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info