Wijnroute langs de Bordeauxwijnen: proeven en zien

Geen wijngaarden maar wel een instituut, musea, kelders en shops

De vermaarde Bordeauxwijnen mogen dan wel over hun historisch hoogtepunt heen zijn (onder meer door de sterke opgang van de zogenaamde wereldwijnen), ze blijven toch velen bekoren. De stad Bordeaux vormt het hart van deze wijnregio. Wijngaarden vind je hier uiteraard niet maar wel het wijninstituut, musea, kelders en uiteraard wijnshops. We stellen ze je hieronder even kort voor.

  •  

Wil je de wijnregio's zelf verkennen? Dat kan perfect vanuit Bordeaux. De wijnroutes brengen je langs de wijngaarden en -kastelen van de Haut-Médoc, Saint-Emilion, Entre-Deux-Mers, Côtes de Bordeaux en Sauternes.

Maison du Vin de Bordeaux

Hier is het coördinerend orgaan gevestigd voor de Bordeauxwijnen. Het is voor ons een documentatiecentrum waar je ook folders kan ophalen van de wijnroutes. Wie cursussen en stages wil volgen kan ook hier terecht. Opgepast: niet geopend tijdens de weekends! Meer info op www.vins-bordeaux.fr

De wijk Chartrons

In de Chartronswijk waren vroeger de wijnhandelaren (négoce bordelais) gevestigd. Nu zijn er alleen een paar huizen te zien die ons aan de weelderige periode doen terugdenken. Er zijn plannen om hier opnieuw een museum te openen die deze periode terug tot leven brengt.

Vinorama

Als je op een leuke manier het productieproces van de wijnen wil volgen dan kan je in dit wassenbeeldmuseum terecht. Uiteraard volgt na je bezoek een degustatie. Opgepast: gesloten op zondag, behalve in juli en augustus.

Evenementen

Er zijn 2 grote wijnevenementen: 'Fête du Vin' op de even jaren en de Vinexpo op de oneven jaren. Dit laatste gaat door in de beurshallen en is vooral voor de doorwinterde wijnkenners. De Fête du Vin gaat door in de centrumstraten van Bordeaux en is een gezellige bedoening met goed georganiseerde degustaties.

Websites: www.bordeaux-fete-le-vin.com & www.vinexpo.fr

Wijnwebsites

Reviews en beoordelingen Bordeauxwijn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bordeauxwijnen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info