Brussel: onbekende Sint-Jozefkerk in Frère Orbanpark

Verborgen neoclassicisme met Italiaanse inslag

Het kleine Orban park ligt op een steenworp van het Warandepark. In het Orban park staat de Sint Jozefskerk, ten onrechte minder bekend bij de toerist. De voorgevel doet wat denken aan de Drievuldigheidskerk in Rome. Je kan dan ook heel wat verwijzingen terugvinden naar de Italiaanse architectuur. De twee opmerkelijke hoge torens verwijzen naar het neoclassicisme. Lees meer

  • Op steenworp Warandepark
  • Sint-Jozefkerk, Italiaans getint
  • Pronkstuk 'De vlucht naar Egypte'
  • Raad van State
  • Standbeeld Hubert Frère Orban
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Het was de architect Tilman-François Suys die de plannen voor deze kerk tekende in het teken van de ontwikkeling van de Leopoldswijk. Binnenin ontdek je statige Korintische zuilengalerijen. Het pronkstuk is een reusachtig doek ‘De vlucht naar Egypte’ van Antoine Wiertz tegen een muur van het koor. Zie ook onder ‘Wiertz Museum’.

Aan de oostzijde van de kerk zie je een monumentaal gebouw in neo-Italiaanse renaissance. Het werd ontworpen door Alphonse Balat en gebouwd tussen 1856 en 1858. Nu zetelt de Raad van State in dit fraai paleis. In het plantsoen van dit kleine park kan je nog o.a. het standbeeld zien van Hubert Frère Orban, die tijdens de eerste halve eeuw van de Belgische onafhankelijkheid tweemaal premier van het land was (1848-1852 en 1857-1870).

Reviews en beoordelingen Frère Orbanpark

Heb je zelf tips of opmerkingen over Frère Orbanpark? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info