Citytrip Dortmund? Ontdek alles over Dortmund

Geschiedenis en cultuur gecombineerd met moderne pleinen, straten en gebouwen

Het hart van Dortmund is een wirwar van straatjes met winkels, afgewisseld met pleinen, monumenten, beelden en fonteinen. Als je dus even de winkels beu bent, dan is het maar een paar stappen om je volop in de geschiedenis of cultuur onder te dompelen. Lees meer

Dortmund is een gezellige stad waar altijd wel iets in de buurt is om te bezichtigen of te bewonderen.
  •  
  • Ontdek Dortmund
  • Geniet van de gezellige sfeer
  • Ga lekker shoppen tussendoor

Gratis reisgids Dortmund?

Gratis reisgids downloaden

Bovenal is Dortmund een stad waar je je snel op je gemak voelt. Dat is trouwens ook de slogan van Dortmund: "wohlfühlen - einkaufen - geniessen". Auto's worden zoveel als mogelijk verbannen uit het stadscentrum. Zo is het er lekker rustig in het centrum en heb je geen last van het lawaai en de uitlaatgassen van de auto's. 

Er zijn heel wat gezellige straten met veel eetgelegenheden en zeer diverse pleinen. Moderne gebouwen zoals de bibliotheek en de RWE-toren staan naast oudere getuigen van een rijke geschiedenis. Ook het oude stadhuis heeft een hypermoderne uitbreiding gekregen. Dortmund zal je niet vervelen en steeds blijven verrassen met zijn prachtige bezienswaardigheden tijdens je citytrip.

Wat vooraf ging...

De geschiedenis van Dortmund gaat meer dan 1000 jaar terug. Het is de handel die de stad groot heeft gemaakt. In de 19e eeuw heeft de zware industrie de welstand nog verhoogd. Mijnen en staal waren de belangrijkste inkomstenbronnen voor de inwoners van Dortmund. De mijnen zijn tegenwoordig gesloten, maar de staalindustrie is overgebleven. En nog steeds in bedrijf. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de stad een belangrijk doelwit voor de geallieerden door zijn sterke economische positie. De huidige ringweg rond de oude stad, die duidelijk op de kaart is aangegeven, was vroeger een stadsmuur die de stad beschermde tegen vijandelijke aanvallen. Tegenwoordig is er echter niets meer over van de stadsmuur.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Dortmund

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dortmund: genieten van heden en verleden? Plaats je beoordeling

spitaels eddy 14 november 2018

zeer leuk hebben ons zeer goed geamuzeert leuke stad voor herhaling vatbaar

Hendriks 3 oktober 2018

Makkelijk en overzichtelijk. Dankzij het overzicht kan je ook makkelijk bepalen wat je wel en niet wilt zien.

Sharon Heldoorn 1 juni 2017

Super handige gids, hele mooie dingen gezien!

Jan-Karel Haleydt 21 mei 2017

de gids was heel nuttig veel plezier gehad aan de stadswandeling

Silke 24 december 2016

In alle vroegte naar de kerstmarkt in Dortmund gereden, en vooraf de stadswandeling gedaan. Heel gedetailleerde en mooie stadswandeling, ideaal om de stadskern van Dortmund te bezoeken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info