Dortmund: Westfalenpark het groene hart

Dortmund zien vanuit de hoogte

Het Westfalenpark is een groene zone aan de rand van Dortmund-centrum. De hoge televisietoren die er staat zal je meteen opvallen. De Fernsehturm is 220 meter hoog en biedt je een prachtig uitzicht over de hele stad. Het is zeker een aanrader om er met mooi weer naar toe te gaan, dan kun je tot ver in de omgeving kijken. Lees meer

Bezoek de Fernsehturn en geniet van prachtige uitzichten over de hele omgeving.
  •  
  • Ontdek het groene hart van Dortmund
  • Wandel door verschillende tuinen van het park
  • Klim naar 220 m hoogte op de Fernsehturm
  • Geniet van het geweldige uitzicht
Gratis reisgids downloaden

De entreeprijs van de toren is vrij laag. Een klim van de toren is zeker de moeite waard. Als je natuurlijk geen hoogtevrees hebt. Wat je wel moet vermijden is het restaurant boven in de toren. Het concept is wel goed: je draait tijdens het eten immers rond en krijgt telkens een wisselend landschap met tekst en uitleg. Maar eerlijk gezegd is zelfs het eten in een legerkantine beter dan daar. Beneden in het park zijn er nog veel meer leuke restaurantjes waar je een korte of uitgebreide maaltijd kan nuttigen en waar het eten wel erg goed te doen is.

Het park bezit verschillende tuinen waarvan de rozentuin met meer dan 3000 soorten de belangrijkste is. Tijdens de zomer is dit park het toevluchtsoord voor de inwoners van Dortmund. Ze kunnen hier sporten, zonnen en vooral genieten van het mooie weer. Let op: de toegang tot het Westfalenpark is betalend maar de inkomprijs is laag. Elk jaar vindt hier tijdens de zomer het Lichterfest plaats, een groot spektakel met vuurwerk en animatie. Bij evenementen ligt de prijs flink wat hoger, dus je kunt die dagen beter vermijden.

Je kan de kalender voor evenementen raadplegen op hun website: www.westfalenpark.de

Parkeren voor het Westfalenpark kan op rustige dagen in de Florianstrasse. Op drukke dagen is het vaak noodzakelijk de grote parking te nemen. Via de An der Buschmühle kom je bij de ingang van het parkeerterrein.

Reviews en beoordelingen Westfalenpark

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dortmund: Westfalenpark het groene hart? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info