Dortmund: fonteinen groots en frivool

Dansend water en leuke figuren in Dortmunder fonteinen

Een bijzonder aspect van Dortmund is de aanwezigheid van grote fonteinen. We komen op het wandeltraject langs enkele bronnen en je kunt genieten van de schoonheid en koelte van het dansende water. Lees meer

De fonteinen van Dortmund: water frivool en dansend alsof het kunst voorstelt.
  •  
  • Ontdek het frivole Dortmund met een wandeling langs de fonteinen
  • Gauklerbrunnen: de grootste en mooiste 
  • Bläserbrunnen: herinnering aan handelsverleden
  • Europabrunnen: link met culinair genot
Gratis reisgids downloaden

Gauklerbrunnen

De fontein Gauklerbrunnen is de grootste fontein van Dortmund. Deze is niet minder dan 40 meter lang en 18 meter breed met een verval van 4 meter. Bovenop de bron is de verrassing te zien met een figuurtje en daar vind je ook de bron. De bron wordt aangevuld met extra water. Leuke bronzen figuren doen het water rare kronkels maken. Het is een van de mooiste bronnen van Dortmund. 

Bläserbrunnen

De Alter Markt is al sinds de 12e eeuw een handelsplaats geweest. Op deze handelsplaats vind je de Bläserbrunnen. De 'Bläserbrunnen' herinneren de inwoners van Dortmund aan het handelsverleden van de stad. Het beeld werd ontworpen in 1901 en de fontein werd vroeger gebruikt om de paarden van handelaars te laten drinken. Alleen het beeld op de fontein is nog origineel. De huidige fontein en bijbehorende elementen dateren van 1964. Vroeger stond hier ook het oude raadhuis, dit gebouw overleefde de Tweede Wereldoorlog helaas niet.

Europabrunnen

Deze bronnen zijn ontworpen in 1989 in graniet en brons. Eigenaardig genoeg heeft het niets te maken met Europa maar wel met culinair genot. Er is in de loop der jaren op het plein een verzameling ontstaan van cafés, restaurants en grote terrassen. Alle evenementen rond regionale wijnen vinden ook hier plaats. Dit is dan ook de ideale plek om even bij te komen van het bezoeken van bezienswaardigheden in de drukke stad van Dortmund. Je kunt er heerlijk eten of gewoon even wat drinken en genieten.

Reviews en beoordelingen Fonteinen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dortmund: fonteinen groots en frivool? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info