Stadswandeling Dortmund

Stadscentrum: shopping, musea, fonteinen, kerken ....

Bier, geschiedenis en kerken dat zijn de trefwoorden die onomstotelijk verbonden zijn met Dortmund. Een stad van meer dan 600.000 inwoners heeft uiteraard ook een belangrijk shoppingcentrum. Één van de belangrijkste van Duitsland. Lees meer

Ontdek alle hoogtepunten van Dortmund met een stadswandeling.
  •  
  • Ontdek het veelzijdige Dortmund
  • Wandel door het groen van de stad
  • Speelse fonteinen, beelden en kerken in overvloed
  • Wandel door het Westfalenpark
  • Pik zeker een terrasje mee
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Dat Dortmund een industriestad is zal je niet echt merken. De stadskern bruist namelijk van het leven. Wie even wil ontsnappen uit de drukte kan dit doen in het Westfalenpark, een grote groene sport- en recreatiezone aan de rand van de stad. Met onze wandelroute leiden we je rond in het stadscentrum met zijn bezienswaardigheden en shoppingstraten. Daar horen musea bij maar ook fonteinen en gezellige pleintjes met terrassen.

Stadswandeling Dortmund op de kaart

Onze stadswandeling start bij het Haupthbahnhoff van Dortmund en gaat direct naar de Dortmunder U. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten over de stad. En als je van kunst houdt kun je een bezoekje brengen aan het Kunstmuseum dat in het voormalige gebouw van de Unie Brouwerij gevestigd is. Vervolgens lopen we verder in de richting van de Stadtgarten. Onderweg komen we nog langs enkele andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Misschien een goed idee om in de Stadtgarten even uit te rusten alvorens je verder loopt. Je kunt hier ook gezellig picknicken of gewoon wat luieren.

Hierna lopen we verder en komen we langs de belangrijkste kerken van de stad. In onze gratis reisgids kun je allerlei informatie vinden over de geschiedenis van deze kerken. Vervolgens beëindigen we onze stadswandeling vlakbij het beginpunt van de route, namelijk het Hauptbahnhof.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Dortmund

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Dortmund? Plaats je beoordeling

Gerard8 augustus 2022

Wandeling was erg handig en duidelijk. Straat/pleinnamen worden in Dortmund slecht aangeduid maar door de goede beschrijving kon ik toch een leuke wandeling maken. Dank hiervoor.

Dirk Van Acker4 november 2018

Dortmund is in feite een saaie stad maar door de stadswandeling kwamen we toch terecht in een aantal leuke plaatsen. Duidelijk en overzichtelijk plan vooral als men de stad niet kent.

Frans Lommen1 april 2018

Leuke wandeling, met veel historische kanttekeningen. Heb heerlijk gewandeld en me geen moment verveeld!

Jean Spronken21 december 2016

Het was een aardige wandeling. Alleen zijn er weinig straatnaambordjes in het centrum van Dortmund.

nelly 7 november 2016

We gingen voor één dag naar Dortmund. We hebben deze stadswandeling gelopen. Precies de juiste informatie die we op dat moment nodig hadden. Allen dachten we dat de wandeling in werkelijkheid een stuk korter is als vermeld?

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info