Reisgids Dortmund

Dortmund laat je altijd genieten van 's morgens tot 's avonds laat

Dortmund is een stad die blijft verrassen bij een bezoek. Onze reisgids bevat een wandeltraject dat je daarvan zal overtuigen. Geschiedenis en heden gaan er hand in hand. Een rijke voorraad aan gebouwen, kerken, monumenten afgewisseld met hedendaagse architectuur, kunst en ontspanningsmogelijkheden. Lees meer

Bezoek het veelzijdige Dortmund: 'Wohlfühlen, Einkaufen, Geniessen' is de slogan!
Reisgids Dortmund
Reisgids Dortmund
  • Overtuig jezelf van de Dortmunder slogan
  • Ontdek de stad met onze wandelroute 
  • Wandel langs alle bezienswaardigheden
  • Groen, kerken, fonteinen, kunst, ...
Gratis reisgids downloaden

En shoppen kan je er uiteraard ook naar believen. Dortmund heeft namelijk een slogan: 'wohlfühlen-einkaufen-geniessen'. Overtuig jezelf ervan tijdens ons wandeltraject.

Hieronder geven we je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad:

Dortmunder U

Het Dortmunder-U gebouw was vroeger een brouwerij (Union Brauerei). Het gebouw huisvest nu het Zentrum für Kunst und Krativität. Het gaat over hedendaagse kunst van de 20e en 21e eeuw. Let vooral eens boven op de toren net onder de letter "U". Op bepaalde tijdstippen kan je daar bewegende beelden zien. Het geeft je reeds een idee wat je binnenin kunt verwachten.

Fonteinen

Een bijzonder aspect van Dortmund is de aanwezigheid van grote fonteinen. We komen op het wandeltraject langs enkele bronnen en je kunt genieten van de schoonheid en koelte van het dansende water.

Westfalenpark

Het Westfalenpark is een groene zone aan de rand van Dortmund-centrum. De hoge televisietoren die er staat zal je meteen opvallen. De Fernsehturm is 220 meter hoog en biedt je een prachtig uitzicht over de hele stad. Het is zeker een aanrader om er met mooi weer naar toe te gaan, dan kun je tot ver in de omgeving kijken.

Marienkirche

De Marienkirche is de oudste kerk van Dortmund. Ze dateert uit de 11e eeuw, werd origineel in romaanse stijl gebouwd maar in de 14e eeuw verbouwd tot een gotische kerk. De huidige toren kwam er in 1805 en vervangt de twee vroegere torens die er te bouwvallig bij stonden.

Petrikirche

De Petrikirche in Dortmund is toonaangevend door een Antwerps kunstwerk: een 16e eeuws houten retabel met vergulde figuren. Het staat bekend als het 'gouden wonder van Westfalen' en bestaat uit 633 figuurtjes uit hout gesneden ondergebracht in 36 taferelen.

Reinoldkirche

De Reinoldkirche is de hoofdkerk van Dortmund die reeds hier staat sinds de 13e eeuw en ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Ze is heropgebouwd in de romaanse originele bouwstijl nadat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog zo goed als compleet vernield werd. Er is een beroemde foto van een onbeschadigd kruisbeeld dat te midden van puin is blijven hangen.

Reviews en beoordelingen Reisgids Dortmund

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Dortmund? Plaats je beoordeling

J J Post26 december 2019

Geef goed weer wat voor bijzondere hoogtepunten te zien zijn. hierdoor hebben we een leuke stadswandeling gehad

Mario Appeltans21 december 2018

Zeer goede reisgids Dortmund is ideaal als kerstmarkt/shopping citytrip Qua historische monumenten viel het tegen...

Gerli13 november 2018

Deze beschrijving is weer de moeite waard net zoals de zo vele stadsbezoeken. Dank u wel.

Nicole13 september 2018

zeer goede reisgids. We gaan hem gebruiken eind november tijdens de kerstmarkt

Tonny17 maart 2018

Leuke wandeling; enkel een paar aanvullingen: Het onderstaand adres van de parkeerplaats is handig voor navigatiesystemen; voorkomt dat je geneigd bent het voetgangersgebied in te rijden :) Friedensplatz Südwall 2 44137 Dortmund In de Dortmunder-U: Als je geen zin in musea hebt: ga met de lift omhoog voor een uitzicht over de stad op het dak. Ga vervolgens met de roltrappen naar beneden om in de hallen toch een aantal leuke dingen te zien. Loop vanuit de Dortmunder-U naar de Amalienstraße 21a, 44137 Dortmund, naar de Liebfrauenkirche. Deze kerk is ingericht als grafkerk: in de opstelling van blokken worden urnen geplaatst met een gedenkplaatje, bloemetje en/of brandend kaarsje er bovenop.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info