Andere bezienswaardigheden Dortmund

Cultuur en kunst zijn overal aanwezig

We kunnen gerest stellen dat Dortmund aan bezienswaardigheden niks te kort komt. In het midden van de Friedensplatz staat de vredeszuil van een Berlijnse kunstenares, maar nog opvallender zijn het oude en het nieuwe stadhuis. Het oude is eigenlijk ook weer niet zo oud, het dateert van 1899. Lees meer

Ontdek in Dortmund nog tal van andere bezienswaardigheden.
  •  
  • Lees meer over de andere attracties van de stad
  • Wat vind jij over het nieuwe stadhuis?
  • Spot de vredesuil op de Friedensplatz
  • Bezoek de Propsteikirche
  • Maak kennis met de Bierkutscher
  • Leer over de geschiedenis van Dortmund  
Gratis reisgids downloaden

Het moderne stadhuis dateert van 2002. In het nieuwe stadhuis zijn de meeste stadsloketten voor de inwoners te vinden. Het kreeg de naam 'Berswordthalle' mee, dezelfde naam als van een altaar in de Marienkirche. Het is een soort eerbetoon aan de familie Berswordt, die heeft namelijk heel wat burgemeesters en raadslieden geleverd aan Dortmund. 

Propsteikirche

Meer dan 150 jaar hebben ze aan de Propsteikirche gebouwd. Het behoorde tot de Broeders Dominikanen. Toen in 1819 alle kerken in Dortmund protestants werden, bleef de Propsteikirche als enige nog katholiek. Alle kunstwerken werden tijdens de laatste oorlog veilig opgeborgen.

Daardoor kunnen we nu nog het mooie en uitzonderlijke tafelaltaar zien van Derick Baegert (15de eeuws). Het bevat de oudste afbeelding van Dortmund. De kerk is geopend van 9 tot 19 uur (di, do en vr), op woe, za en zo van 9u30 en op ma vanaf 10u).

Kijk voor meer info op hun website: www.propsteikirche-dortmund.de

Opernhaus (Theater Dortmund)

Het is een veelzijdig gebouw, net zoals het Konzerthaus in de Brückstrasse. Ballet, opera, concerten en toneelopvoeringen vinden hier plaats. Het heeft een traditie van 100 jaar, maar het vroegere gebouw werd helaas vernield. In 1966 is het huidige gebouw geopend. 

Website: www.theaterdo.de

Beeld Bierkutscher

Dortmund heeft een traditie van bierbrouwers en dit beeldje van 2,4 meter hoog moet dit vereeuwigen. Het stelt een bierdrager voor en is ontworpen door een lokale kunstenaar in 1980.

Museum für Kunst und Kulturgeschichte

Er zijn verschillende afdelingen in dit museum. Zo kan je er terecht voor de rijke geschiedenis van de stad. Er is ook een deel over hoe de boeren en aanhorigen leefden in Westfalen zo'n 200 jaar geleden. Vele bezoekers komen echter voor de belangrijke kunstschatten die dit museum bevat. Je kan er terecht voor kunst van de oudheid tot heden. Het museum is gesloten op maandag en zaterdag in de voormiddag.

Meer info op hun website: www.museendortmund.de/mkk

Bibliotheek

Voluit 'Stadt- und Landesbibliothek' is ontworpen door de Zwitserse architect Mario Botta en geopend in 1999. Het is niet alleen een groot gebouw, het bevat ook een van de belangrijkste collecties boeken van deze regio, niet minder dan 1 miljoen boeken en datadragers (CD's, DVD's ...). Naast historische documenten, tot handgeschreven boeken, is het bekend voor zijn omvangrijke elektronische databank.

Meer info op hun website: www.bibliothek.dortmund.de 

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Dortmund, alle attracties Dortmund? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info