Keulen: Neumark, plek voor shoppen en kunst bekijken

Bezoek het Käthe Kollwitz Museum en ga lekker shoppen

De Neumarkt in Keulen is bijna hét centrale punt voor een dagje shoppen. Wie graag wil shoppen tijdens een citytrip Keulen kan terecht in een van de winkelcentra in de Richmodstrasse.  Lees meer

Ontdek de bizarre mix van winkels, cultuur en kunst in en rond de Neumarkt.
  • Ga shoppen op de Neumarkt
  • Het centrale punt van een winkeluitstap
  • Bezoek het Käthe Kollwitz Museum
  • Keuze uit 12 romaanse kerken in Keulen
Gratis reisgids downloaden

In dit deel van Keulen begint de autovrije winkelstraat Schildergasse. Deze straat loopt vervolgens weer over in andere shoppingstraten. Het is hier vrij druk, omdat er heel wat parkings zijn en het openbaar vervoer hier ook een centraal punt heeft. Maar het is zeker de moeite waard om er naar toe te gaan als je van shoppen houdt. Je vindt er winkeltjes van allerlei slag en er is een zeer uitgebreid aanbod van kledij, van designerkleding tot tweedehands kleding.

Käthe Kollwitz Museum

Via de Richmodstraat kun je naar het Käthe Kollwitz Museum lopen. Het is wel even zoeken, want het ligt midden in een shoppingcentrum (Neumarkt Passage, ga naar de centrale lift voor dit museum) die uitgeeft op de Neumarkt. Er zijn wel pijltjes aangebracht. Je krijgt in dit museum een mooi overzicht van haar oeuvre. Een handig weetje: in dit shoppingcentrum zijn er openbare toiletten.

Kerken

In Keulen zijn er talloze kerken, maar onder de belangrijkste moeten zeker de 12 Romaanse kerken gerekend worden. De eerste zie je al duidelijk vanop de Neumarkt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden deze bezienswaardigheden in meerdere of mindere mate beschadigd of verwoest, maar inmiddels zijn ze allemaal heropgebouwd. Ook een aanrader is de kerk van Sankt-Aposteln. Deze kerk kende haar oorsprong in de 11e eeuw. Vooral befaamd in deze oase van rust zijn het klaverbladkoor, de achthoekige koepel en de moderne beschildering. 

Reviews en beoordelingen Neumarkt

Heb je zelf tips of opmerkingen over Keulen: Neumarkt voor shoppen en kunst? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info