Stadswandeling Keulen

Download de wandelroute en ontdek Köln. Oase van rust op wandelpromenade langs de Rijn

We wandelen tijdens je citytrip Keulen eerst langs de oudste stadspoorten van de stad om vervolgens het drukke toeristische en commerciële centrum binnen te wandelen. De wandelroute brengt je langs de belangrijkste winkelstraten, maar ook tot bij de wandelpromenade langs de Rijn, die op zijn beurt weer een oase van rust is. Je wandelt uiteraard langs de belangrijke historische gebouwen zoals de Dom, het stadhuis en vele prachtige kerken en pleinen. Lees meer

Wandel langs alle belangrijke historische gebouwen met tussendoor mogelijkheden voor museumbezoek.
  • Ontdek Keulen op eigen wandeltempo
  • Aandacht voor shoppen in de populaire winkelstraten
  • Kom voorbij de mooiste en bekendste gebouwen
  • De Dom zie je al van ver staan
  • Keuze uit meer dan 10 belangrijke musea
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

 

Stadswandeling Keulen op de kaart

Onze route brengt je ook langs heel wat musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder geven we je nog een kort overzicht van de belangrijkste musea.

Ludwig Museum

Dit museum richt zich vooral op moderne kunst en je kan er dus veel moderne schilders vinden, waaronder Pablo Picasso. Ook kun je er een belangrijke fotocollectie bekijken.

Wallraf-Richartz Museum

Een van de belangrijkste musea in Europa op het gebied van schilderkunst. Je vindt er kunstwerken van een groot aantal schilders uit verschillende periodes. Denk bijvoorbeeld aan Rubens en Rembrandt, of werken uit de renaissance en de middeleeuwen.

Schokoladen Museum

Echt een aanrader voor families met kinderen. Ze zullen het hier geweldig vinden, als ze natuurlijk van chocolade houden... Je vindt hier alles wat je moet weten over chocolade van de vaste vorm tot chocolademelk.

Sport Museum

In dit museum vindt je allerlei informatie over sport door de eeuwen heen. Ook is er veel info te vinden over de Olympische Spelen die in Duitsland werden gehouden. In totaal zijn er ongeveer 100 000 voorwerpen te zien die met sport te maken hebben.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Keulen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Keulen? Plaats je beoordeling

Ann22 december 2022

Aanrader om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Route was wel niet overal duidelijk. Soms wat moeten zoeken

Door D22 september 2022

De rondwandeling is een goede methode om de highlights van de stad in een kort tijdsbestek te ontdekken. Op de beschrijvingen van de musea kan je niet blindelings vertrouwen. Een check bij de website van het museum zelf, alvorens een museum te bezoeken is verstandig.

R.J. van den Berg11 september 2022

Wij gebruiken heel veel van de aangeboden stadswandelingen, zo ook die van Keulen. Ook dit was een mooie wandeling, al zaten er wel wat onduidelijkheden in. We zijn er (zoals altijd) goed uitgekomen en hebben genoten van de informatie onderweg.

Sylvie Deraedt26 mei 2022

We maken altijd gebruik van jullie stadswandelingen. Je komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Alles mooi compact in 1 wandeling. De extra woordjes uitleg zijn mooi meegenomen!

Toine16 november 2021

Duidelijke website met leuke routes en tips voor bezienswaardigheden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info