Stadswandeling Keulen

Download de wandelroute en ontdek Köln. Oase van rust op wandelpromenade langs de Rijn

We wandelen tijdens je citytrip Keulen eerst langs de oudste stadspoorten van de stad om vervolgens het drukke toeristische en commerciële centrum binnen te wandelen. De wandelroute brengt je langs de belangrijkste winkelstraten, maar ook tot bij de wandelpromenade langs de Rijn, die op zijn beurt weer een oase van rust is. Je wandelt uiteraard langs de belangrijke historische gebouwen zoals de Dom, het stadhuis en vele prachtige kerken en pleinen. Lees meer

Wandel langs alle belangrijke historische gebouwen met tussendoor mogelijkheden voor museumbezoek.
  • Ontdek Keulen op eigen wandeltempo
  • Aandacht voor shoppen in de populaire winkelstraten
  • Kom voorbij de mooiste en bekendste gebouwen
  • De Dom zie je al van ver staan
  • Keuze uit meer dan 10 belangrijke musea
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

 

Stadswandeling Keulen op de kaart

Onze route brengt je ook langs heel wat musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder geven we je nog een kort overzicht van de belangrijkste musea.

Ludwig Museum

Dit museum richt zich vooral op moderne kunst en je kan er dus veel moderne schilders vinden, waaronder Pablo Picasso. Ook kun je er een belangrijke fotocollectie bekijken.

Wallraf-Richartz Museum

Een van de belangrijkste musea in Europa op het gebied van schilderkunst. Je vindt er kunstwerken van een groot aantal schilders uit verschillende periodes. Denk bijvoorbeeld aan Rubens en Rembrandt, of werken uit de renaissance en de middeleeuwen.

Schokoladen Museum

Echt een aanrader voor families met kinderen. Ze zullen het hier geweldig vinden, als ze natuurlijk van chocolade houden... Je vindt hier alles wat je moet weten over chocolade van de vaste vorm tot chocolademelk.

Sport Museum

In dit museum vindt je allerlei informatie over sport door de eeuwen heen. Ook is er veel info te vinden over de Olympische Spelen die in Duitsland werden gehouden. In totaal zijn er ongeveer 100 000 voorwerpen te zien die met sport te maken hebben.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Keulen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Keulen? Plaats je beoordeling

Verloo6 maart 2020

Duidelijk aangegeven waardoor je geen enkel mooi plekje mist. Ondertussen al heel veel wandel en reisroutes van jullie gebruikt, een aanrader!

Katrien23 januari 2020

Het was super vertoeven in Keulen Met 3 vriendinnen deden we de wandeling Mooie plekjes ontdekt die we anders zouden gemist hebben.Een zeer praktisch stadsplan en voor de uitleg onder weg een dikke 10 op 10

Inge25 december 2019

Super gebruiksvriendelijk en duidelijk.

Frank Schollaert3 december 2019

Zeer interessant en handig boekje met mooie route. Misschien de parkings buiten de milieuzone vermelden (net als in het boekje voor Aaken). Op blz. 5 ontbreekt een stuk van de zin over de Flugelauto.

rudy coosemans21 augustus 2019

de gratis wandelroute in de brochure was goed omschreven, eventueel meer tips van goede restaurants op de route

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info