Stadswandeling Keulen

Download de wandelroute en ontdek Köln. Oase van rust op wandelpromenade langs de Rijn

We wandelen tijdens je citytrip Keulen eerst langs de oudste stadspoorten van de stad om vervolgens het drukke toeristische en commerciële centrum binnen te wandelen. De wandelroute brengt je langs de belangrijkste winkelstraten, maar ook tot bij de wandelpromenade langs de Rijn, die op zijn beurt weer een oase van rust is. Je wandelt uiteraard langs de belangrijke historische gebouwen zoals de Dom, het stadhuis en vele prachtige kerken en pleinen. Lees meer

Wandel langs alle belangrijke historische gebouwen met tussendoor mogelijkheden voor museumbezoek.
 • Köln en Düsseldorf 4 dagen 2x diner

  Köln en Düsseldorf 4 dagen 2x diner

  Hotel Ascari Parkhotel *** ligt op 5 minuten stappen van het treinstation. Van daaruit kan je sporen naar Köln (15 min.) en Düsseldorf (25 min.). Verblijf in het hotel inclusief ontbijtbuffet en 2x diner.  Geen single supplement!
  va. € 129 - Boek nu
 • Ontdek Keulen op eigen wandeltempo
 • Aandacht voor shoppen in de populaire winkelstraten
 • Kom voorbij de mooiste en bekendste gebouwen
 • De Dom zie je al van ver staan
 • Keuze uit meer dan 10 belangrijke musea
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

 

Stadswandeling Keulen op de kaart

Onze route brengt je ook langs heel wat musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder geven we je nog een kort overzicht van de belangrijkste musea.

Ludwig Museum

Dit museum richt zich vooral op moderne kunst en je kan er dus veel moderne schilders vinden, waaronder Pablo Picasso. Ook kun je er een belangrijke fotocollectie bekijken.

Wallraf-Richartz Museum

Een van de belangrijkste musea in Europa op het gebied van schilderkunst. Je vindt er kunstwerken van een groot aantal schilders uit verschillende periodes. Denk bijvoorbeeld aan Rubens en Rembrandt, of werken uit de renaissance en de middeleeuwen.

Schokoladen Museum

Echt een aanrader voor families met kinderen. Ze zullen het hier geweldig vinden, als ze natuurlijk van chocolade houden... Je vindt hier alles wat je moet weten over chocolade van de vaste vorm tot chocolademelk.

Sport Museum

In dit museum vindt je allerlei informatie over sport door de eeuwen heen. Ook is er veel info te vinden over de Olympische Spelen die in Duitsland werden gehouden. In totaal zijn er ongeveer 100 000 voorwerpen te zien die met sport te maken hebben.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Keulen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Keulen? Plaats je beoordeling

rudy coosemans21 augustus 2019

de gratis wandelroute in de brochure was goed omschreven, eventueel meer tips van goede restaurants op de route

meriam schmets28 juli 2019

zijn met 6 dames naar keulen geweest een leuke wandeling waar we verschillende bezienswaardigheden gezien hebben en veel plezier hebben gehad

regina baks17 juli 2019

We hebben veel plezier gehad met de download Keulen. De informatie is zeer duidelijk.

Riet Van Cleuvenbergen11 december 2018

Perfecte handleiding om Keulen te leren kennen en onverwachte eigenschappen te ontdekken. We deden de wandeling volledig en rustig met een groepje tijdens deze kerstmarktenperiode (prachtig in Keulen!) van 11u tot 16u30. We genoten.

Romain Gilot16 november 2018

Zeer interessante gids met zeer nuttige tips voor een gericht bezoek aan de stad Köln. Jammer dat het stadsplannetje zo klein is en daar door moeilijk te lezen. Een vergrote versie van het stratenplan zou wel interessant zijn.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info