Gratis reisgids Keulen downloaden

Wandelroutes op Rijnoever en in de binnenstad

In deze gratis reisgids over Keulen maak je kennis met allerhande aangename aspecten van de stad op de oever van de Rijn. Een citytrip Keulen is een van de meest populaire citytrips in Europa. Lees meer

Ontdek Keulen met aangename wandelroutes uit de reisgids.
Reisgids Keulen
Gratis reisgids Keulen downloaden
  • Bevat een uitgestippelde stadswandeling door Keulen
  • Wandel langs de Rijn over autovrij wandelroutes
  • Breng een bezoekje aan de imposante Dom
  • Ontdek de Romeinse overblijfselen in het Rathaus
  • Waardevolle toeristische info, en 100% gratis
Gratis reisgids downloaden

Verschillende wandeltrajecten leiden je langs bezienswaardigheden als de Dom en het Rathaus, maar brengen je ook langs boeiende musea en winkelstraten waar de voetganger heer en meester is. Dat hier Eau de Cologne uitgevonden werd zorgt natuurlijk voor extra aantrekkingskracht. Hieronder een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden.

De Dom

De Dom is de grootste gotische kerk van Duitsland. Om je een idee te geven, ze is 144 meter lang, 86 meter breed en heeft torens tot 157 meter hoog. Een leuk idee om tijdens je citytrip Keulen te doen: is het beklimmen van de zuidelijke toren tot een hoogte van 97 meter. De klim over 509 treden leidt je voorbij de klokkenkamer met zijn 8 klokken.

Neumarkt

Dit is de ideale plek om te gaan shoppen. Je vindt er allerlei soorten winkels, van designerwinkels tot tweedehands zaken. Een voordeel is dat je er geen last zult hebben van het verkeer, het is namelijk een autovrij gebied.

4711

Eau de Cologne 4711 is in Keulen uitgevonden. Op de plek waar de eerste fabriek stond, zit nu een 4711 winkel. In de winkel kun je op de bovenverdieping een tentoonstelling zien over de geschiedenis van het merk.

Carnaval

Een citytrip Keulen is erg populair en de stad trekt dan ook jaarlijks veel toeristen. Keulen staat ook bekend vanwege de grootse carnavalsfeesten. De gehele stad is dan een week omgetoverd tot een feestend geheel van feestgangers. Er klinkt door de gehele stad carnavalsmuziek en het bier vloeit rijkelijk.

Reviews en beoordelingen Reisgids Keulen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Keulen: reisgids voor een heerlijke stad? Plaats je beoordeling

Franky9 september 2020

Handige gids die men kon downloaden. Beknopt en duidelijk overzicht van de bezienswaardigheden aangevuld met enkele wandelingen. Interessante informatie voor ons weekendje Keulen.

Mieke8 september 2020

Goede wandeling, met in de helft park als tussenstop om te picknicken. Ik zou de wandeling de volgende keer in de omgekeerde richting stappen. Nu kom je eerst in dé winkelstraat en pas op ''t einde bijna ben je aan de Dom.' s Avonds is er vb. een misviering, is de zuidertoren gesloten voor bezoekers... De kabelbaan over de Rhein, het Reuzenrad, de Triangle worden onvoldoende of niet vermeld. Ik was aangenaam verrast door Keulen met de stadswandeling. Om ook nog musea te bezoeken, heb je wel meer dan een dag nodig.

nelly aerts24 december 2019

zeer nuttig

Arne Van Driessen10 september 2019

Goede reisgids, toont erg goed de verschillende hoogtepunten van Keulen met extra tips hier en daar. Leuke wandeling maar wel best lang.

Jan Beijer29 augustus 2019

Een gids was voor mij altijd iemand die met een groepje toeristen en een vlaggetje door de stad liep. De reisgidsen van Euroreizen zijn daarvoor in de plaats gekomen. Veel handiger, individueler en ook nog eens informatiever.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info