Gratis reisgids Keulen downloaden

Wandelroutes op Rijnoever en in de binnenstad

In deze gratis reisgids over Keulen maak je kennis met allerhande aangename aspecten van de stad op de oever van de Rijn. Een citytrip Keulen is een van de meest populaire citytrips in Europa. Lees meer

Ontdek Keulen met aangename wandelroutes uit de reisgids.
Reisgids Keulen
Gratis reisgids Keulen downloaden
  • Bevat een uitgestippelde stadswandeling door Keulen
  • Wandel langs de Rijn over autovrij wandelroutes
  • Breng een bezoekje aan de imposante Dom
  • Ontdek de Romeinse overblijfselen in het Rathaus
  • Waardevolle toeristische info, en 100% gratis
Gratis reisgids downloaden

Verschillende wandeltrajecten leiden je langs bezienswaardigheden als de Dom en het Rathaus, maar brengen je ook langs boeiende musea en winkelstraten waar de voetganger heer en meester is. Dat hier Eau de Cologne uitgevonden werd zorgt natuurlijk voor extra aantrekkingskracht. Hieronder een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden.

De Dom

De Dom is de grootste gotische kerk van Duitsland. Om je een idee te geven, ze is 144 meter lang, 86 meter breed en heeft torens tot 157 meter hoog. Een leuk idee om tijdens je citytrip Keulen te doen: is het beklimmen van de zuidelijke toren tot een hoogte van 97 meter. De klim over 509 treden leidt je voorbij de klokkenkamer met zijn 8 klokken.

Neumarkt

Dit is de ideale plek om te gaan shoppen. Je vindt er allerlei soorten winkels, van designerwinkels tot tweedehands zaken. Een voordeel is dat je er geen last zult hebben van het verkeer, het is namelijk een autovrij gebied.

4711

Eau de Cologne 4711 is in Keulen uitgevonden. Op de plek waar de eerste fabriek stond, zit nu een 4711 winkel. In de winkel kun je op de bovenverdieping een tentoonstelling zien over de geschiedenis van het merk.

Carnaval

Een citytrip Keulen is erg populair en de stad trekt dan ook jaarlijks veel toeristen. Keulen staat ook bekend vanwege de grootse carnavalsfeesten. De gehele stad is dan een week omgetoverd tot een feestend geheel van feestgangers. Er klinkt door de gehele stad carnavalsmuziek en het bier vloeit rijkelijk.

Reviews en beoordelingen Reisgids Keulen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Keulen: reisgids voor een heerlijke stad? Plaats je beoordeling

Myriam suys31 maart 2024

Een niet te missen maatje om mee op stap te gaan. Highlights en meer

Jan Willem ter Velde24 oktober 2023

Heel handige informatie. Goed te gebruiken.

Gerda18 juni 2023

Een fantastische gids om Keulen te ontdekken, alle aspecten van de stad komen aan bod.

Boudewijn18 december 2022

Leuke gids om de meeste bezienswaardigheden van de stad te ontdekken!

jiel25 juni 2022

De gids kwam goed te pas, Indien het mogelijk zou zijn zou u een gpx maken van de wandeling in keulen want wij zijn dikwijls van straat gemist.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info