Citytrip Keulen of weekendje weg? Alle bezienswaardigheden

Een stad aan de Rijn met historie en winkelgelegenheid

Bij een bezoek aan Keulen maak je volop kennis met de drie grote troeven van de stad: de geschiedenis, de Rijn en shopping. Lezers geven als vierde troef ‘terrasjes’. Iedereen weet dat Keulen synoniem is voor winkelstraten, shoppingcentra en markten. Lees meer

Maak kennis met een prachtige autovrije wandelboulevard langs de Rijn.
 • Köln en Düsseldorf 3 of 4 dagen halfpension

  Köln en Düsseldorf 3 of 4 dagen halfpension

  Hotel Ascari Parkhotel *** ligt op 5 minuten stappen van het treinstation. Van daaruit kan je sporen naar Köln (15 min.) en Düsseldorf (25 min.). Verblijf in het hotel inclusief half pension. Optioneel: 3de nacht gratis in half pension (01/04/17-30/12/17, 03/01/18-31/03/18).
  va. € 129 - Boek nu
 • Wandel door historisch Keulen
 • Geniet van de rust langs de Rijn
 • Sla je slag in alle soorten winkels
 • Slenter langs de bezienswaardigheden in de Altstadt

Gratis reisgids Keulen?

Gratis reisgids downloaden

Het is alom bekend dat de Rijn dwars door Keulen stroomt. Weinigen weten echter dat er een prachtige wandelboulevard is langs die Rijn, zonder auto's! Deze wandeling brengt je eveneens langs alle historische gebouwen, monumenten en pleinen: de Dom, het bekende huis 4711, stadspoorten, musea en kerken. Een zeer afwisselend wandeltraject waarvoor je het best een hele dag uittrekt. In onze gratis reisgids vind je alle nodige informatie om je citytrip Keulen tot een succes te maken.

Altstadt: voetganger is baas

Van de oorspronkelijke Altstadt bleef niet erg veel over: zowat 90% werd verwoest door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een aantal huizen doorstond de oorlog onbeschadigd, andere werden heropgebouwd. De omgeving van de Dom, het Stadhuis en de Sankt-Martinkirche is uitgebouwd tot een voetgangerszone waar het aangenaam slenteren is.

Shopping en terrasjes

De kooplustigen vinden er alle soorten winkels, van chiquere boetieks en designershops tot winkels met tweedehands artikelen en grootwarenhuizen. Wat je er zeker ook aantreft is een behoorlijk aantal horecazaken, brouwerijhuizen en terrasjes. Vast en zeker vind je wel een plaatsje om een “Kölsch” (Keuls bier) te drinken of een van die vele typisch Duitse gerechten te proeven. Een typisch Keulse wijze om van dit biertje te genieten is samen met een “Halve Hahn”. Denk niet dat het een half kippetje is, het is immers roggebrood met belegen kaas, ajuin en mosterd.

Carnaval

Eén van de hoogtepunten van het Keulse jaar zijn de carnavalsfeesten. Er zijn diverse evenementen tussen oudejaarsavond en Aswoensdag, maar de dag bij uitstek is natuurlijk “Rosenmontag”, de maandag voor het begin van de Vasten, wanneer de grootste carnavalsoptocht doorgaat. Oefen voordien alvast om “Alaaf” te roepen.  

Meer informatie op de website: www.koeln.de/tourismus/karneval

Reviews en beoordelingen citytrip Keulen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Keulen: geschiedenis, Rijn, shopping? Plaats je beoordeling

Johan Dierick 4 januari 2018

Zeer overzichtelijk en duidelijk omschreven wandeling langs verborgen parels, de Belgische wijk is een aanrader om te ontdekken.

Greet Vertenten 11 november 2017

Zoals steeds een zeer duidelijke uitleg langs de belangrijkste plaatsen, leuke uitstap!

Bart Vandenberghe 26 oktober 2017

zeer duidelijke en interessante reisgids

Emma 23 februari 2017

De reisgids voor Keulen is een ideale leidraad voor een citytrip door Keulen. Je passeert langs alle mooie monumenten en musea, en er staan iedere keer nuttig opmerkingen bij of een stukje geschiedenis waardoor je de stad ECHT leert kennen. Ook de informatie is up to date! En de uitleg over de musea maken je het makkelijk om te kiezen welke je wilt doen. Top brochure!

Luc Hamblok 13 januari 2017

Aangezien ik nog maar onlangs 2 tenen gebroken had ,hebben wij ons moeten beperken tot 3 musea op 100m van ons hotel(watook prima OK was) maar desondanks hebben wij er uitermate van genoten!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info