Kerstmarkt Keulen 2019: 25/11 t/m 23/12/19

Kerstshopping op de kerstmarkt van Keulen

De kerstmarkt van Keulen is een van de meest populaire kerstmarkten van Duitsland. De vele kerstmarkten in de oude binnenstad en de vele shoppingstraten zorgen voor dit succes. Hou er rekening mee dat de laatste twee zaterdagen voor kerstmis de straten en markten zo vol mensen lopen dat rustig winkelen niet mogelijk is. Files aan de ingangen, roltrappen, kassa's en in de restaurants. De eerste zaterdagen van de advent zijn rustiger, op zondag zijn de winkels gesloten maar de kerstmarkt is wel open vanaf de middag. Tijdens de week kan je dan wel in alle rust genieten van winkels en kerstmarkten.

Locatie kerstmarkt: marktplein voor de Dom, Heumarkt, Neumarkt, Rudolfplatz, Stadtgarten ...
Kerstmarkt Keulen
Kerstmarkt Keulen 2019: 25/11 t/m 23/12/19
 • Bezoek de populaire kerstmarkt Keulen
 • Kerstmarkten op verschillende locaties in de binnenstad
 • Rustig op weekdagen, drukker in het weekend
 • Mis niets van de kerstsfeer met onze wandelroute
 • Download de gratis reisgids kerstmarkt Keulen
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Kerstmarkten in Keulen

 • Marktplein voor de Dom: 150 standjes in een stervorm opgesteld. Met vooral kunst, handwerk en decoratie, dit alles in de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio.
 • Altermarkt en Heumarkt in de Altstadt: Heimat der Heinzelmännchen, de 'thuis' van leuke kabouterfiguurtjes. Er ligt een schaatsbaan, ambachtslieden tonen er hun kunsten en de kerstmarkt is ingedeeld volgens 'straatjes' zoals het snoepstraatje, het speelgoedstraatje, ... Je vindt hier natuurlijk ook het traditionele speelgoed, naast kunstige kribben en decoratie.  
 • Neumarkt of Engeltjesmarkt: Dit is de tweede belangrijkste kerstmarkt en ook de oudste van de stad. De markt bevindt zich in het hart van de shoppingstraten. Hier vind je een mengelmoes van kerststalletjes (80), ook met Glühwein en snoep.
 • Rudolfplatz: Dit is de kerstmarkt van de sprookjeswereld, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen want de kleine figuurtjes zullen je even doen wegdromen. Dit jaar komt ook sinterklaas nog eens langs in het Nikolausdorf. Er zijn uiteraard ook nog andere artikelen op deze markt.
 • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse) is de nieuwste kerstmarkt met een 80-tal standen.
 • Aan het Schokoladenmuseum (300 meter ten zuiden van de Deutscher Brücke langs de Rijnoever) is er sedert 2014 een nieuwe kerstmarkt, de Hafen-Weihnachtsmarkt. Glühwein vanop een houten schip of de vuurtoren, het is eens iets anders. 
 • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse): Live muziek, sfeervol verlichte wandelpaden zorgen voor een gezellige kerstsfeer in het oudste park van Keulen.  

Shopping in Keulen

Wandel je van de Neumarkt naar de Dom dan kom je langs de belangrijkste winkelstraten van Keulen. De wandelroute brengt je er automatisch.

Wandelroute Keulen: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs de belangrijkste kerstmarkten, bezienswaardigheden en shoppingstraten.Met de auto: opgepast voor Keulen dien je een milieusticker te hebben. Voor de parkings in het centrum moet dit een groene sticker zijn: wagen met minimaal een euro 4 motor. De meeste ondergrondse parkings liggen op en rond de Neumarkt. Als je dit ingeeft in je GPS dan zie je heel wat pijlen naar parkeergebouwen. Heb je geen GPS volg dan de Rheinufer en daar zie je dan al wegwijzers naar de Neumarkt.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Keulen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Keulen? Plaats je beoordeling

Sonia 8 december 2019

Prachtige kerstmarkten ! Tot in de puntjes verzorgd allemaal. Een aanrader !!

Van Beethoven 4 december 2019

Neem de tijd om de stalletjes te bewonderen want ze zijn stuk voor stuk prachtig. Hebben ze alle zes gedaan en allen zijn de moeite waard. Denk aan warme sokken,het kan behoorlijk koud zijn.

Artois28 november 2019

Neem je tijd. Heb 5 kerstmarken in Keulen gedaan en ze zijn alle de moeite waard. Tevens kan je een bezoekje brengen aan de Dom.

Annick De Vuyst21 november 2019

Goede uiteenzetting vd verschillende plaatsen waar de Kerstmarkten te vinden zijn. We gaan de stadswandeling zeker doen, zodanig dat we niets v Keulen missen !

PIERRE20 november 2019

We gaan 29/11/2019 naar de Kerstmarkt Keulen. De gids en de bijhorende kaart zullen goed van pas komen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info