Citytrip Lyon? Ontdek alle info én bezienswaardigheden

Gratis reisgids met wandeling brengt je naar de 3 stadsdelen: Fourvière, Vieux-Lyon en Presqu'île.

De gratis reisgids begeleidt je op een wandeltraject door de drie stadsdelen van Lyon: Fourvière, Vieux-Lyon en Presqu'île. Zo maak je een tocht langs de meeste bezienswaardigheden van Lyon. Alles op één dag doen is bijna onmogelijk, tenminste als je het rustig aan wilt doen en een museum wil meepikken. Tot de hoogtepunten behoren de wijk Fourvière met de imposante en rijk gedecoreerde basiliek. Je kan er ook genieten van een uniek uitzicht over Lyon en misschien via de Montées of trappenstraten afdalen. Lees meer

 • Lyon 3 dagen met TGV en ontbijtbuffet

  Lyon 3 dagen met TGV en ontbijtbuffet

  Je verblijft in het hartje van Lyon, nabij het station van Perrache in het Axotel Lyon Perrache *** inclusief ontbijtbuffet en TGV van Brussel-Zuid naar Lyon. Download onze gratis wandelroute om niets te missen.
  va. € 195 - Boek nu
 • Verken Lyon met onze reisgids
 • Maak kennis met drie stadsdelen
 • Ontdek de verborgen traboules van Lyon
 • Maak gebruik van onze tips voor stadswandeling  
 • Belangrijkste musea, bezienswaardigheden, winkelstraten, pleinen, ...

Gratis reisgids Lyon?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Verder komen ook aan bod: de kathedraal, het Romeins theater, het oude Lyon met de middeleeuwse straatjes en 'les montées', de traboules, de mooiste pleinen, de muurschilderingen en talrijke musea. Lyon is immers zeer rijk aan musea waarvan wellicht het Museum voor Schone Kunsten het belangrijkste is.

1 wandeling met tips voor wat wanneer

Onze wandelroute door Lyon neemt minstens 2 dagen in beslag als je meerdere musea wil meepikken en het rustig aan wilt doen. Start bv. de eerste dag vanaf het schiereiland Presqu'ile en wandel door de wijk Fourvière met de basiliek en de mooiste uitzichtpunten op de stad. Combineer dit met het oude Lyon. De andere dag verken je dan het schiereiland zelf met de winkelstraten, Museum voor Schone Kunsten, het stadhuis, de opera, andere mooie kerken en een klein ommetje in de wijk Croix Rousse. Wie wil kan nog meerdere musea bezoeken:  Musée Gadagne, Musée des Tissus et des Arts-Décoratifs.

Reviews en beoordelingen citytrip Lyon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lyon? Plaats je beoordeling

Van De Meulebrouck 22 maart 2018

Zeer interessant voor iemand die daar passeert op de terugweg van het zuiden. Bedankt

Anne 27 november 2017

Mooie wandeling door vieux Lyon. Hebben we alles gezien wat we wilden. De stad is zeker een aanrader.

heidi 14 augustus 2017

Mooie wandeling, jammer genoeg niet kunnen voltooien. Na afdaling basiliek een plensbui van je welste. Einde wandeling. De rest van de wandeling voor later. Gegeten in lekkere bistro ' Maitre boeuf' Place de la Baleine. Zeker een aanrader, zowel stad als bistro.

Hilde B. 29 juli 2017

Heel leuke wandeling, waar de hoogtepunten in zitten, zonder overbodige uitleg. Dank je wel! We hebben de wandeling gedeeltelijk met de fiets gedaan, Lyon is immers ook een heel fietsvriendelijke stad. Het oude stadgedeelte doe je beter te voet.

Van Acker Luc 29 juli 2017

We hebben deze week de volledige wandeling gemaakt. Zoals beschreven is dit best op een rustig tempo te doen en er een tweedaagse van te maken. Ik raad de Lyon bezoekers aan om zich een Lyon City Card aan te schaffen. Je hebt er vele voordelen mee. Dus ook de in de wandeling beschreven Lyon City Tram voor de rondrit (50 minuten) naar de wijk Croix Rousse is gratis. Deze gids is een must van de toerist.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info