Muurschilderingen in Lyon

Laat je je in het ootje nemen bij de muurschilderingen?

Lyon heeft ook bekendheid als stad van de moderne fresco’s. We komen er langs twee voorbij op het wandeltraject op Presqu’ile. ‘Fresque des Lyonnais’ is die met de inwoners van Lyon, gemaakt in 1995. Je vindt ze vlak naast de Saône op de hoek van de rue de la Martinière en de Quai de St-Vincent. Er staan 36 personen afgebeeld. Lees meer

Op de Mur des Canuts denk je dat je in het ootje wordt genomen.
 • Lyon 3 dagen met TGV en ontbijtbuffet

  Lyon 3 dagen met TGV en ontbijtbuffet

  Je verblijft in het hartje van Lyon, nabij het station van Perrache in het Axotel Lyon Perrache *** inclusief ontbijtbuffet en TGV van Brussel-Zuid naar Lyon. Download onze gratis wandelroute om niets te missen.
  va. € 199 - Boek nu
 • Ga de muurschilderingen van Lyon opzoeken
 • Stap er langs op onze stadswandeling
 • Probeer enkele personen te herkennen
 • Neem je een boek uit de bib?
 • Ga eens voor de Mur des Canuts staan 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Probeer eerst enkele te herkennen vooraleer je bij de muur de namen en plaats op het schilderij kan aflezen op de linkerzijde van de gevel. Ook op de hoekgevel loopt het fresco verder. Zoek maar eens naar keizer Claudius die, het valt misschien moeilijk te geloven, in Lyon (het toenmalige L is geboren). 

De andere, ‘Fresque Bibliothèque de la cité’, bevindt zich op de hoek van de rue Platiere en de Quai St-Vincent.  De naam verhult inderdaad wat er op het fresco te zien is.

De allergrootse muurschildering, Mur des Canuts, bevindt zich in de wijk Croix Rousse. Te voet is het een lastig traject. Beter neem je plaats in het toeristische treintje dat je in 60 minuten helemaal rondrijdt in de wijk van Croix-Rousse met audio begeleiding. Er staat heel veel op de muur zodat je wel enkele minuten zoet bent. Leuk is ook om in een doorgang links foto's te zien van de evolutie van de muurschildering. Door de jaren heen is immers soms iets gewijzigd. Je moet je aandacht zeker eens links vestigen. Je gaat twijfelen? Precies, hier is het schilderij verwerkt rond échte ramen van het gebouw.   

Reviews en beoordelingen Muurschilderingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Muurschilderingen? Plaats je beoordeling

Nancy22 april 2023

Heel leuke wandeling waar je echt mooie dingen ziet.

griet grymonpon3 augustus 2021

schitterend, zeker de moeite waard om ze te gaan bekijken. Gelukkig waren wij met de fiets, want ze liggen toch wat ver uit elkaar. We hebben dit gecombineerd met een rit door de fietstunnel.

Jacqueline Boot8 mei 2019

prima!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info