Vélo'v, met de fiets in Lyon

Lees de praktische tips voor gebruik huurfietsen in Lyon

Het valt je snel op, in Lyon is ruimte voor de fietser en er wordt dan ook veel gefietst. Wat nog meer opvalt, zijn de rode fietsen. Zij maken deel uit van de uitleenorganisatie Vélo’v. Het zijn heus niet alleen toeristen die er gebruik van maken. Ook heel wat inwoners nemen de fiets voor een boodschap of om naar het werk te fietsen. Het bestaat al sinds 2005.  Lees meer

Fiets uitkiezen, betalen en je bent weg. Fiets deponeren in het slot en je bent ter plaatse. Geen files en gezonde beweging.
 • Lyon 3 dagen met TGV en ontbijtbuffet

  Lyon 3 dagen met TGV en ontbijtbuffet

  Je verblijft in het hartje van Lyon,  in Grand Hôtel des Terreaux **** inclusief ontbijtbuffet en TGV van Brussel-Zuid naar Lyon. Download onze gratis wandelroute om niets te missen.
  va. € 369 - Boek nu
 • Maak gebruik van huurfietsen van Vélo'v
 • Kies er eentje uit, betalen en je bent weg
 • Méér dan 350 fietsstallingen
 • Handig in gebruik, goedkoop en goed voor milieu 
 • Ook goed ingeburgerd bij inwoners Lyon 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Het systeem is makkelijk en bijzonder handig in gebruik. Bij één van de meer dan 350 fietsstallingen pik je er een fiets uit of stal je hem terug. Leuk is dat het eerste halfuur gratis is. Bij de terminal volg je simpelweg de instructies. Let wel, je kan enkel betalen met een betaalkaart. Wil je de fiets voor een volledige dag gebruiken, dan betaal je een heel klein bedrag, in 2019 betaalden wij 1,8 euro. Meer info op hun website.

Hoe werkt het ?

Je steekt je betaalkaart in, tikt je geheime code in. Kies voor het gebruik van 1 dag. Vervolgens word je gevraagd een 4-cijfer code in te tikken die je wel goed moet onthouden. Je bevestigt de code van 4 cijfers. Er floept een ticketje eruit met bovenaan een lange reeks cijfers. Dan verschijnt op het schermpje een reeks getallen van de fietsen die bij de fietsstalling waar je staat nog vrij zijn. Kies daaruit een nummer. Met een eenvoudige duw op de knop haak je de fiets bij het corresponderende nummer los.

Wil je de fiets inleveren, dan hoef je gewoon de fiets op een vrije plaats in te haken bij één van de 350 fietsstallingen. Wacht op de dubbele piep waarna de knop groen oplicht. De fiets zit vast, je kan met een gerust gemoed vertrekken.

Wil je dezelfde dag op een andere plek een fiets ophalen, dan tik je op het touchscreen op ‘activeren’. Tik de lange cijferreeks van je ticketje in, vervolgens de 4-cijfercode die je diende te onthouden. Kies een nummer van een vrije fiets en hopsakee, de fiets uithaken en je bent opnieuw vertrokken.  

Reviews en beoordelingen Vélo'v fietshuur

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vélo'v? Plaats je beoordeling

Ingrid18 juli 2023

Goede beschrijving en leuke tips. Lyon is leuk!

Paul17 juni 2023

6 ebikes geprobeerd geen van alle fietsen waren goed .lege accu's of iets dergelijks.. nooit meer .met gewone v 'elovfietsen is het te heuvelachtig .

Jeen25 januari 2020

Deze zomer van plan om naar Lyon te gaan,de beschrijving en plattegrond zal ik zeker gebruiken.

Luc11 oktober 2019

Wandeling door Croix-Rousse toevoegen in de gids zou nuttig zijn. Bezoek met de Lyon City Tram viel tegen en is duur. Vélo'v is vooral nuttig om je van A naar B te verplaatsen en dan daar ter plaatse te verkennen. Het is minder geschikt om een dag per fiets door de stad te toeren omdat het dan te duur wordt!

Chantal Maertens12 oktober 2018

Prima reisgids. Heel goed kunnen gebruiken . Mooie wandelingen gemaakt. Met de stadsfietsen Lyon bij nicht gedaan. Alle gebouwen zijn daar mooi verlicht. Wij kochten een 48 uren vervoerticket. Gebruikt voor metro,bussen, trams.... Heel goedkoop.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info