Lyon: Fontaine Bartholdi op Place Terreaux

Op de plaats waar ooit Rhône en Saône samenvloeiden

De Fontaine Bartholdi staat op het plein Place Terreaux, het hart van de stad Lyon. Het plein wordt gedomineerd door enerzijds het stadhuis en het Museum voor Schone Kunsten en anderzijds de grote fontein van Bartholdi. De fontein symboliseert de vier rivieren van de Garonne die naar de oceaan stromen. In 1891 werd de fontein door de stad Lyon aangekocht.   Lees meer

 • Lyon 3 dagen met TGV en ontbijtbuffet

  Lyon 3 dagen met TGV en ontbijtbuffet

  Je verblijft in het hartje van Lyon,  in Grand Hôtel des Terreaux **** inclusief ontbijtbuffet en TGV van Brussel-Zuid naar Lyon. Download onze gratis wandelroute om niets te missen.
  va. € 369 - Boek nu
 • Vroeger in Bordeaux, nu in Lyon (momenteel in restauratie)
 • Waar ooit de Rhône en Saône samenvloeiden
 • Place Terreaux vormt hart van de stad 
 • Op hetzelfde plein het stadhuis en Museum voor Schone Kunsten
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Tot aan de Wereldtentoonstelling in 1889 stond deze fontein in Bordeaux. Ze is gemaakt door dezelfde kunstenaar die het Vrijheidsbeeld in New York ontwierp (geschonken door Frankrijk aan de Verenigde Staten).Het plein, waar ooit de Rhône en Saône zouden zijn samengevloeid, is gerenoveerd in 1994 en werd door de artiest Daniel Buren onder handen genomen.

Museum voor Schone Kunsten

 Dit Museum voor Schone Kunsten is gehuisvest in het Palais des Arts wat tijdens de 17de eeuw een rijk en geprivilegieerd klooster was. Maar de Franse Revolutie heeft de functie van dit gebouw doen wijzigen. Het heeft wel zijn grandeur van toen volledig bewaard, inclusief de binnentuin die je kan binnenwandelen zonder daarom een toegangsticketje te moeten kopen voor het museum. Het museum huisvest onder andere een twintigtal beeldhouwwerken van Rodin, maar ook prachtige schilderijen uit de Vlaamse en Italiaanse School, impressionisme, modernisme, … Enkele namen: Rubens, Véronèse, Rembrandt, Ingres, Van Gogh, Renoir, Gauguin, Picasso, Matisse, ... Uit een verder verleden zie je er ook Egyptische reliëfs, Griekse sculpturen, Islamitische keramiek en middeleeuws email. 
Meer info op www.mba-lyon.fr

Stadhuis Hôtel de Ville

De gevel die je te zien krijgt is niet meer origineel want die werd in de 17de eeuw vernietigd. Maar op een paar wijzigingen na is dit nog steeds een 17de eeuws gebouw, één van de langste trouwens van Lyon want het loopt tot aan de opera.. De officiële ingang van het stadhuis bevindt zich overigens aan de zijde van de opera. Het gebouw is nog steeds het officiële stadhuis van Lyon en kan daardoor niet bezocht worden door toeristen, tenzij bij uitzonderlijke gelegenheden of groepsbezoeken.

Reviews en beoordelingen Bartholdi fontein

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bartholdi fontein? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info