Rondreis Denemarken: kennismaking met Odense

Kom naar Odense, het geografische centrum van Denemarken

Odense staat bekend als een van de oudste steden van Denemarken. Voor het eerst was er sprake van Odense op het eind van de 10de eeuw. Het is de hoofdstad van het eiland Funen, gelegen tussen het eiland Seeland (oostelijke deel) en het vasteland dat Jutland wordt genoemd (westelijke deel). Het vormt daardoor het echte centrale punt van gans Denemarken. Hoofdattractie is de Sankt Knuds Kirke maar er is ook de figuur van sprookjesschrijver H.C. Andersen die er geboren werd.  Lees meer

Met Knud en H.C. Andersen heeft Odense wonderbare mensen in huis
  • Ontdek alle bezienswaardigheden  Odense
  • Bezoek de Sankt Knuds Kirke
  • Alles over de sprookjesschrijver in HC Andersen Hus
  • Ga shoppen in dé shoppingstraat Venstergade
  • Wandel langs huisjes uit 16de en 17de eeuw
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Odense staat bekend als een van de oudste steden van Denemarken. Voor het eerst was er sprake van Odense op het eind van de 10de eeuw. Het is de hoofdstad van het eiland Funen, gelegen tussen het eiland Seeland (oostelijke deel) en het vasteland dat Jutland wordt genoemd (westelijke deel). Hoofdattractie is de Sankt Knuds Kirke maar er is ook de figuur van sprookjesschrijver H.C. Andersen die er geboren werd.

HC Andersen Hus

Met touchscreens krijg je de kans om een reis te maken door het leven van de beroemde sprookjesschrijver en dichter. Je ziet er brieven van hem, tekeningen, en enkele unieke uitgaven van de sprookjes. Allerlei aspecten uit zijn leven komen aan bod, dus ook zijn liefdesleven. Dat Andersen graag verre reizen maakte, wordt ook duidelijk. Meer info: www.museum.odense.dk

Om tot bij het geboortehuis te komen van HC Andersen (° 1805) moet je naar de achterzijde van het museum. Je vindt het in geel geschilderde bescheiden huisje op een hoek in de Hans Jensens Straede.

Venstergade

Deze straat is een paradijs voor de shoppers onder jullie. Je vindt er alles wat je maar kan indenken en niet alleen van Deense origine maar eveneens internationaal bekende labels. Aan een wit gebouw op je rechterzijde zie je een blauw uithangbord Brandts Passage.

Montergarden

Ooit woonden hier enkel mensen van adel. Wandel langs de huisjes in verschillende stijlen uit de 16de en 17de eeuw. In één van de huizen is het Bymuseet gehuisvest. Dit cultureel museum verhaalt de geschiedenisverhaal van het eiland Funen en dat van Odense (tijdens middeleeuwen en de renaissance). 
Voor meer info over het museum: www.museum.odense.dk

Reviews en beoordelingen Odense

Heb je zelf tips of opmerkingen over Odense? Plaats je beoordeling

Ernest Anné23 september 2021

Wij hebben de gids goed kunnen gebruiken tot en met de omgeving van Brandtsmuseum (punt M). Maar zijn er niet in geslaagd om naar punt N en O te geraken. Ook niet met hulp van inwoners.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info