Piramides van Gizeh: bouwwonderen van duizenden jaren oud

Cheops, Chefren en Mykerinos: de drie grote reuzen

Een bezoek aan de monumenten van Gizeh (ook wel bekend als Giza) is een traditionele afsluiter van een vakantie met cruise op de Nijl. Op het plateau van Gizeh staan drie van de belangrijkste piramides van het land: Cheops, Chefren en Mykerinos. Ze worden ook wel de drie grote reuzen genoemd. Lees meer

Bezoek de drie belangrijkste piramides van Egypte en laat je verbazen door de immense afmetingen.
  • Bezoek de monumenten van Gizeh
  • Ga naar de piramide van Cheops, een wereldwonder
  • Laat je verbazen door de gigantische omvang van de Piramide van Chefren
  • Bezichtig de Piramide van Mykerinos met de Sfinx 
Gratis reisgids downloaden

De Piramide van Cheops (ook: Grote Piramide van Choefoe) werd ongeveer vijfduizend jaar geleden gebouwd. De piramide werd al in de Oudheid beschouwd als één van de zeven wereldwonderen en is de enige die vandaag de dag nog steeds bestaat en kan worden bezocht. Oorspronkelijk bevatte de piramide ongeveer 2,3 miljoen blokken steen die elk gemiddeld 1,5 ton wogen. In de loop der eeuwen werd echter deel van dat materiaal voor andere doeleinden gebruikt.  

Net iets kleiner dan de piramide van Cheops is de piramide van Chefren (de zoon van Cheops), die toch nog altijd een indrukwekkende oppervlakte heeft van 215 x 215 m en een hoogte van 136 m. De piramide werd eeuwen geleden gebouwd door de zoon van Chefren en is erg indrukwekkend om te zien. In de piramide ligt de graftombe van koning Chefren. Bij de piramide van Chefren hoort ook de Sfinx. Dit beeld van ongeveer 20 meter hoog vertegenwoordigt een leeuw met een menselijk gelaat. Zeker een bezoekje waard.

En tot slot is er nog een derde piramide, die van Mykerinos (ook: Menkaoere). Deze piramide is wat recenter van datum en ook wat bescheidener in omvang, de zijden zijn 109,5 meter lang en de piramide heeft een hoogte van 66 meter. Opvallend is dat de maat van de zijdes van de piramide van Mykerinos een relatie met het heelal symboliseert. Als je de lichtsnelheid vermenigvuldigt met de omlooptijd van de aarde krijg je namelijk als uitkomst 109,5, precies de lengtes van de zijdes van de piramide.

Reviews en beoordelingen Gizeh

Heb je zelf tips of opmerkingen over Piramides van Gizeh? Plaats je beoordeling

TOM 14 juli 2019

In dit soort landen is het altijd uitkijken omdat je sowieso gezien wordt als erg rijk. Neem een echt goed hotel, luister naar de tips van het personeel en neem een auto met chauffeur van het hotel. Kost weinig! Kom je desondanks uit bij de zoveelste verhuurder van kamelen die je 'moet nemen ivm overheidsregels' wees dan eigenwijs en loop weg. de taxichauffeur komt dan meteen achter je aan, bang voor klachten van het hotel... Geef niets aan zielige vrouwen met zielige kinderen, gehandicapten, kamelendrijvers etc, je veroorzaakt dan een vloedgolf van bedelaars. Neem verder gewoon de tijd, dwaal een dag langs de piramiden, koop een ticket om er in te gaan, geweldig!! Als je maar eigenwijs genoeg bent en gewoon NEE kunt zeggen is dit een prachtige beleving!

Silvia14 januari 2019

Ben met mij man in egyote piramides gaan kijken mij man s egypt ik raad je af als europeese te gaan er komen problemen door ze nekken je van alle kanten als je niet uit kjjkt doen ze je wat

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info