Marsa Alam: badplaats en een paradijs voor duikers

Ga duiken of snorkelen of maak enkele excursies

Marsa Alam is een nieuwe badplaats aan de Rode Zee. In tegenstelling tot de andere grote steden in de buurt van de Rode Zee ligt Marsa Alam veel zuidelijker en ten oosten van Luxor (zo'n 300 km over de weg). Zoals bij de meeste andere badplaatsen zijn er hier niet veel speciale bezienswaardigheden. Daarvoor moet je verder het binnenland intrekken met aan de ene kant Luxor en zuidelijker Aswan (ca. 400 km) en Aboe Simbel (meer dan 600 km). Lees meer

Geniet van prachtige ongerepte koraalriffen in Marsa Alam. Deze plek is een heus duikersparadijs.
  • Bezoek de gezellige badplaats Marsa Alam
  • Ga heerlijk duiken of snorkelen
  • Doe een woestijnsafari
  • Boek een excursie in de omgeving
Gratis reisgids downloaden

Omdat Marsa Alam op een totaal andere locatie ligt aan de Rode Zee is het vooral een droomplaats voor duikers die eens iets anders willen zien. Het gebied is ook vooral nog ongerept en daarom zijn de koraalriffen meestal nog onbeschadigd. Duiken hoeft niet altijd om de onderzeese pracht te bewonderen. Het kan ook gewoon met een snorkel, alhoewel je dan natuurlijk minder ziet dan wanneer je zou gaan duiken.

De badplaats Marsa Alam heeft een eigen luchthaven, deze ligt op zo'n 60 km van het centrum. Je kunt echter ook vanuit Hurghada in Marsa Alam komen, maar dan ben je vaak wel 4 uur onderweg. Veel excursies worden er van hieruit (nog) niet georganiseerd, omdat het aantal hotels en toeristen nog altijd vrij laag is. Maar men is in Marsa Alam volop bezig het toerisme uit te bouwen en het zal dan ook niet lang meer duren voor dat er ook in deze badplaats interessante excursies zullen worden georganiseerd. Er zijn wel veel mogelijkheden voor een woestijnsafari en uiteraard kun je er op verschillende locaties duiken. Het bekendste duikcentrum in Marsa Alam is de Red Sea Diving Safari, hier gaan ecologie en duiken hand in hand.

Reviews en beoordelingen Marsa Alam

Heb je zelf tips of opmerkingen over Marsa Alam: een paradijs voor duikers ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info